Problemele proiectelor de mediu, discutate fara Borbely

  0
  440
  Problemele proiectelor de mediu, discutate fara Borbely
  Problemele proiectelor de mediu, discutate fara Borbely

  Lipsa de intitiativa din partea beneficiarului, deficientele in derularea procedurilor de achizitii sau lipsa de experienta a institutiilor in impelemntarea proiectelor sunt printre principalele probleme in momentul de fata in privinta implementarii proiectelor de mediu. Catalin Ghiran, directorul Autoritatii de Management POS Mediu a etalat aceste principale probleme in cadrul unei conferinte la care beneficiarii de proiecte de mediu din Regiunea Nord-Vest pot sa-si impartaseasca problemele si solutiile identificate in implementarea proiectelor.

  La conferinta de astazi ar fi trebuit sa participe si ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Dar desi numele lui era trecut in programul conferintei care se desfasoara pe parcursul intregii zile, “agenda sa nu a mai permis sa ajunga la Cluj, fiind prezent la Satu-Mare”, dupa cum au anuntat organizatorii chiar la inceputul evenimenului.

  Una dintre principalele probleme este absorbtia de fonduri europene. “Stam bine cu contractarea, dar cu implementarea nu, aceasta lasa de dorit. Lipsa fondurilor, lipsa experientei si multe alte lucruri ingreuneaza acest lucru. Speram ca intr-un final vom reusi sa gasim solutiile necesare”, a spus directorul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Marian Proorocu. Acesta a laudat Compania de Apa Somes pentru proiectul de extindere si reabilitare a sistemelor de apa si apa uzata din judetele Cluj si Salaj.

  Datele arata ca pana in prezent, la niveul intregii tari au fost 223 de proiecte aprobate in valoare totala de 5,7 miliarde de euro. La nivelul regiunii nord-vest, 58% dintre proiecte prevad reabilitarea retelelor de apa, 21% gestionarea deseurilor iar restul sunt in domeniul termoficarii si protectiei naturii.

  Conferinta continua la Hotel Topaz pana la ora 16, iar pe parcurs vor fi prezentate diverse proiecte de mediu cu finantare europeana.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.