Procesarea deseurilor de sticla, pe banii statului

Proiectele celor care sprijina activitati cu efect negativ asupra mediului nu primesc bani

Consiliul Concurentei a avizat schema de ajutor de stat regional pentru procesarea deseurilor din sticla. Pana in anul 2011 vor fi alocati 16 milioane de lei.

In cadrul acestei scheme, sprijinul financiar se acorda agentilor economici, intreprinderi mari sau IMM-uri, in scopul efectuarii investitiilor necesare realizarii de instalatii noi de procesare a deseurilor de sticla, ceea ce va contribui la imbunatatirea protectiei mediului.

Fonduri nerambursabile

Valoarea totala a ajutorului de stat, de 16 milioane lei, este asigurata de Administratia Fondului de Mediu (AFM), se arata intr-un comunicat al autoritatii romane de concurenta.

Finantarea se acorda sub forma de fonduri nerambursabile in cuantum de maximum 50 la suta din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia Regiunii Bucuresti – Ilfov.

In cazul in care beneficiarul are sediul social sau punctul de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, finantarea se acorda sub forma de fonduri nerambursabile in cuantum de maximum 40 la suta din costurile eligibile ale proiectului.

Conditii pentru beneficiari

Beneficiarii schemei trebuie sa faca dovada unei contributii de cel putin 30 la suta din costurile eligibile prin resurse proprii, fara sprijin din partea statului.

Solicitantul nu trebuie sa fie in dificultate economico-financiara, sa nu fie subiectul unei proceduri nefinalizate de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale si incompatibile sau utilizate abuziv. Totodata, trebuie sa faca dovada capacitatii de finantare si implementare a proiectului, sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre buget.

Proiectele solicitantilor, care nu si-au achitat obligatiile fiscale catre stat si catre Fondul pentru Mediu, precum si proiectele celor care sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului nu beneficiaza de sprijin financiar din partea Administratiei Fondului.

16 milioane lei

– reprezinta valoarea totala a ajutorului de stat prevazut pentru reciclarea deseurilor de sticla, pana in 2011

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *