580 de milioane de lei pentru proiecte de mediu

0
272

Fondul pentru Mediu aloca, pentru anul 2008, peste 580 de milioane de lei pentru proiecte de mediu. Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat de Guvern prin Hotararea 602/2008 si a fost publicat in Monitorul Oficial.

Topul sumelor alocate

Suma de 287 de milioane de lei este destinata proiectelor pentru reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului. Pentru gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase se aloca 83,64 milioane de lei, iar pentru cresterea productiei de energie din surse regenerabile suma alocata este de 68,43 milioane de lei.

Protectiei resurselor de apa, statiilor de tratare si de epurare pentru comunitati locale ii este alocata suma de 64,81 milioane de lei, iar prevenirii poluarii – 43,79 milioane de lei.

Educatia si constientizarea publicului cu privire la protectia mediului are alocata, pentru anul 2008, suma de 9,21 milioane de lei, iar pentru conservarea biodiversitatii s-a stabilit suma de 8,67 milioane de lei.
Pentru impadurirea terenurilor degradate situate in zonele deficitare in paduri vor fi cheltuiti cinci milioane de lei.

Administratia Fondului pentru Mediu isi propune, pentru anul acesta, sa obtina venituri totale de 161,99 milioane de lei din taxe si impozite.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.