ProComune.ro – Promotor al spriritului antreprenorial in mediul rural

  Spirit ecologic in Mediul Rural
  ProComune.ro - Promotor al spriritului antreprenorial in mediul rural

  Asociatia Comunelor din Romania anunta actualizarea site-ului procomune.ro si lansarea noii interfete.

  www.procomune.ro este pagina de web dedicata proiectului “Comuna, promotor al spriritului antreprenorial in mediul rural”, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, POSDRU/83/5.2/S/58447 si implementat de Asociatia Comunelor din Romania (www.acor.ro), in parteneriat cu Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).

  Partenerii isi propun prin intermediul acestui proiect dezvoltarea unui sistem national, unitar, integrat, functional si sustenabil de formare profesionala continua si suport comunitar in antreprenoriat pentru managerii, angajatii si somerii din mediul rural. Proiectul isi propune transmiterea de competente practice privind dezvoltarea competentelor antreprenoriale si managementul de proiect la nivelul comunelor, prin derularea unor programe de formare profesionala si prin promovarea culturii antreprenoriale in zonele rurale, sustinute de o retea nationala de mentori-formatori si de nuclee regionale de resurse.

  Noua interfata electronica a site-ului www.procomune.ro se prezinta intr-un format actualizat care permite o navigare mai usoara, cu sectiuni si informatii noi introduse pentru o mai buna diseminare a proiectului la nivel national, fie ca avem in vedere beneficiarii proiectului sau alti antreprenori din mediul rural.

  Principalele sectiuni ale site-ului contin informatii practice cu privire la oportunitatile de dezvoltare a antreprenoriatului in mediul rural si informatii referitoare la proiect, principalele activitati si rezultate ale acestuia, precum si calendarul de activitati.

  Configurata in concordanta cu nevoile utilizatorilor, noua interfata contine:

  • Peste 450 de planuri de afaceri elaborate de beneficiarii proiectului participanti la cursul de Dezvoltarea Competentelor Antreprenporiale;
  • Harta interactiva a punctelor de informare judetene;
  • Datele de contact ale persoanelor resursa din teritoriu: mentori formatori si promotori dezvoltare comunitara;
  • Materialele informative elaborate in cadrul proiectului pentru intruirea participantilor;
  • Calendarul activitatilor din proiect si anunturi de ultima ora cu privire la evenimentele derulate in cadrul proiectului.

  Website-ul ofera informatii practice pentru antreprenorii din mediul rural dornici sa initieze o afacere sau un proiect in counitatea din care fac parte. Prin punerea la dispozitie a materialelor informative, a exemplelor de planuri de afaceri concepute de antreprenori care au absolvit cursul de Dezvoltarea Competentelor Antreprenoriale si a datelor de contact ale persoanelor resursa din proiect si ale membrilor echipei de implementare, partenerii au realizat un sistem interactiv si integrat de promovare si informare asupra oportunitatilor de dezvoltare a antreprenoriatului in mediul rural la nivel national.

  Din experienta noastra ca furnizori de formare profesionala, dar si ca urmare a interactiunii permanente pe care o avem cu utilizatorii site-ului de informare www.fonduri-structurale.ro, am remarcat ca antreprenorii sunt in mare parte autodidacti. Sunt persoane interesate de ce este nou pe piata si au o dorinta permanenta de autodezvoltare. Din acest considerent, dorim sa extindem misiunea pe care ne-am asumat-o a asigura informatii structurate si accesibile tuturor celor interesati de a accesa fonduri structurale si europene si totodata sa facilitam dezvoltarea de afaceri durabile in mediul rural. Astfel contribuim la intarirea capacitatii locale si regionale de absorbtie a fondurilor europene sustinand dezvoltarea durabila si oferind beneficiarilor nostri informatii legate de surse de finantare atat prin portalul proiectului www.procomune.ro, cat si prin site-ul nostru”, a declarat Dragos Jaliu, expert instruire si reprezentat al partenerului – Structural Consulting™ Group.

  Am lansat noua interfata pentru a veni in sprijinul beneficiarilor proiectului, dar si a celorlalti antreprenori din mediul rural, care dintr-un motiv sau altul nu au luat parte la activitatile de instruire derulate in cadrul proiectului „Comuna, promotor al dezvoltarii spiritului antreprenorial in mediul rural”. Eu si colegii mei pastram permanent legatura cu persoane active din mediul rural si suntem la curent cu nevoile acestora. Pornind de la aceste nevoi am construit structura site-ului www.procomune.ro si am imbunatatit acest instrument de comunicare. Practic, activitatile proiectului se reflecta in sectiunile portalului, informatia este permanent actualizata si design-ul este unul prietenos cu utilizatorul, permitandu-ne astfel sa asistam un numar mai mare de antreprenori din mediul rural”, a declarat Adrian Miroiu-Lamba, managerul proiectului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *