Gropile de gunoi din judetul Satu Mare vor fi verificate de Comisia Europeana

Gropile de gunoi din judetul Satu Mare vor fi verificate de Comisia Europeana

Prefectul Eugeniu Avram s-a intalnit cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Govor, si directorii Agentiei pentru Protectia Mediului si Garzii de Mediu pe tema misiunii de verificare din partea Comisiei Europene privind situatia gropilor de gunoi. In judetul Satu Mare actiunea va avea loc in perioada 18-22 iunie.

Pe 11 iunie, in Romania au sosit doi reprezentanti ai Comisiei Europene intr-o misiune de verificare pe teren a respectarii calendarului de sistare/incetare a activitatii sau conformare pentru depozitele de deseuri prevazute in HG nr.349/2005 privind depozitarea deseurilor cu modificarile si completarile ulterioare, care transpune in legislatia romaneasca prevederile Directivei nr.1999/31/CEE. La nivelul judetului Satu Mare exista depozite de deseuri la Satu Mare, Carei, Negresti Oas si Tasnad. Verificarile se vor face, prin sondaj si fara anuntarea prealabila, la anumite depozite, se va urmari daca s-au facut depozitari dupa data prevazuta pentru sistare/inchidere si fotografii care sa prezinte starea actuala a depozitelor.
Reprezentantii institutiilor de mediu si specialistii din cadrul Consiliului Judetean l-au informat pe prefect in legatura cu stadiul aplicarii directivelor europene privind depozitele de deseuri precum si despre calendarul masurilor ce vor fi realizate astfel incat la nivelul judetului Satu Mare sa se respecte reglementarile pe care Romania si le-a asumat fata de Uniunea Europeana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente