Aceste paste fainoase ecologice sunt fabricate din faina ecologica integrala din grau si apa. De ce sa consumam acest produs? Pentru ca nu contine E-uri, substante chimice de sinteza si alte „otravuri””. Dar si pentru ca faina integrala pastreaza toate „componentele”” bobului de grau si elementele nutritive din acestea.
DIFERENTE. Membrana exterioara a bobului este bogata in fibre, complexul de vitamine B, minerale, proteine si fitonutrienti. Stratul din mijloc – care constituie cea mai mare parte a bobului de grau – este principala sursa de energie a plantei, continand carbohidrati si proteine. „Miezul”” sau germenul – embrionul din care rasare planta – este si el o sursa importanta de minerale, complexul de vitamine B, vitamina E si fitonutrienti. In cazul cerealelor obisnuite, cand boabele sunt macinate sau rafinate, membrana exterioara si germenul sunt inlaturate, si astfel o mare parte din valoarea nutritiva a bobului de grau dispare. In cazul cerealelor integrale, sunt pastrate toate cele trei parti ale bobului, tocmai pentru a nu se pierde nimic din beneficiile sale. Consumul de alimente pe baza de cereale integrale aduce toate beneficiile unice pentru sanatate ale acestora.
SANATATE. Cerealele integrale sunt o sursa importanta de fibre care ajuta la reglarea si mentinerea unui tranzit intestinal sanatos. Un alt atu este ca senzatia de satietate se instaleaza fiziologic mult mai repede in cazul consumului de cereale integrale, astfel ca se evita abuzul cantitativ. Iar riscul aparitiei obezitatii este mult redus, daca cerealele integrale sunt parte a unei diete diversificate si sanatoase. De asemenea, inlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale poate reprezenta o modalitate simpla si importanta de mentinere a unui nivel sanatos al glicemiei si al insulinei, reducandu-se astfel riscul imbolnavirii de diabet. De asemenea, consumul de grau integral reduce riscul bolilor cardiace.
Cumparand acest produs ecologic, finantati pentru un an costurile cultivarii fara substante chimice de sinteza a aproximativ trei metri patrati de pamant.
Sursa: Jurnalul National