Programul Rabla 2008, sabotat de lacomia dealerilor auto

Romanii nu s-au mai inghesuit sa-si schimbe masina veche asa cum se asteptau organizatorii programului de reinnoire a parcului auto.
programul rabla
Din 40.000 de masini s-au vandut pana acum doar 20%. Principalul motiv este ca unele firme au solicitat prea multe prime de casare, dar nu au reusit sa scape nici de 10% din masinile pe care s-au angajat sa le vanda.

Totodata, producatorul national a epuizat numarul de automobile dupa numai trei zile. Programul Rabla a mers prost si pentru ca a inceput cu doua luni mai tarziu decat in anii trecuti.

Pana acum nu s-au vandut decat 8000 de masini din cele 40.000, cat si-au propus autoritatile. Organizatorii programului “Rabla 2008” au reunoscut ca planurile facute la inceput nu s-au potrivit cu situatia vanzarilor. De vina sunt si dealerii unor marci mai rare, care au crezut ca vor da lovitura.

Multi dealeri au renuntat la cotele lor, iar numarul de masini s-a redistribuit celor care au avut solicitari in plus. Principalul beneficiar al redistribuirii a fost producatorul national, care incearca acum sa scape de masinile de pe stoc. Asta, fara a introduce in program noul model.

Una peste alta, autoritatile intentioneaza sa pedepseasca lacomia unor dealeri. Daca nu vor reusi sa vanda 80% din cota solicitata pana la 25 septembrie, cand se termina prima etapa a programului, nu vor mai fi admisi la a doua etapa.

Sursa: PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente