Programul Rabla a fost adoptat si in Italia

Programul Rabla a fost adoptat si in Italia.
programul rabla in italia
Guvernul de la Roma a decis sa ofere 1.500 de euro pentru cei care vor sa caseze masinile vechi pentru a le inlocui cu unele noi. Italia este printre ultimele tari europene care ia astfel de masuri pentru a salva industria auto grav afectata de criza economica. Producatorul de automobile Fiat este si cel mai mare angajator din Peninsula. Anuntul premierului Silvio Berlusconi privind aprobarea programului de stimulente pentru cei care cumpara masini noi a fost bine primit.

“Vom oferi stimulente celor care caseaza masinile vechi si cumpara unele noi, mai putin poluante. Este vorba de stimulente pentru consumatorii care vor cumpara masini cu emisii de gaze foarte scazute, cu metan, GPL, masini hibride sau electrice. Oamenii vor primi banii chiar si daca nu caseaza masinile vechi. Vom oferi ajutoare financiare si pentru cei care vor construi autobuze mai putin poluante”, a anuntat Silvio Berlusconi

Producatorii de automobile considera ca masura ii va ajuta, dat fiind criza actuala. “Credem ca aceste bonusuri vor fi o veste buna pentru industria auto. Vor ajunge pe drumuri din ce in ce mai multe masini noi. Aceste masuri sunt foarte avantajoase si pentru consumatori care vor avea automobile cu un consum redus si deci vor cheltui mai putini bani”, spune Ton van Lierop, purtator de cuvant al Comisiei Europene pentru Industrie.

Astfel de stimulente pentru cei care cumpara masini noi si le caseaza pe cele vechi au fost adoptate si in Germania, Marea Britanie sau Franta. Germania ofera 2.500 de euro celor care vor sa caseze masinile vechi pentru unele noi.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente