Programul Rabla are succes in Olt

  0
  560

  Programul Rabla, care isi propune diminuarea nivelului de poluare prin inlocuirea masinilor vechi cu altele noi, se bucura de real succes in judetul Olt.
  92181mare.jpg
  OLT. Loganul, Fordul Fiesta si Matizul au fost cele mai cautate marci, cei doi dealeri auto importanti din Slatina, Mac Auto si Plusauto, inregistrand vanzari record la aceste autoturisme. Au fost vandute, pana acum, peste 100 de masini, dar programul continua pana in luna septembrie, astfel ca se asteapta ca si alti proprietari de autoturisme mai vechi de 12 ani din judet sa renunte la rable si sa isi achizitioneze masini noi, cu o reducere de 3.000 de lei (contravaloarea primei de casare). La putin timp de la inceputul programului s-au vandut toate cele 31 de Loganuri disponibile la Mac Auto, astfel ca firma a primit o suplimentare a numarului de locuri cu inca opt, si acestea fiind imediat ocupate. Si stocul de Matizuri s-a epuizat rapid, cele aproximativ 50 de autoturisme din ultima serie de fabricatie existente la Mac Auto gasindu-si imediat proprietarii. Din gama Ford, Plusauto a vandut pana acum peste 20 de autoturisme in cadrul Programului Rabla, cel mai solicitat model fiind Fiesta.

  Masinile mai ieftine, cele mai cautate

  Desi in cadrul programului proprietarul masinii vechi poate sa achizitioneze orice model din gama Dacia sau Ford, in judet, ca si la nivel national, cele mai multe cereri sunt pentru modelele mai ieftine, cu un nivel mediu de echipare. Loganul Preferance, al carui pret este de aproximativ 7.500 de euro, a fost cea mai cautata masina la Mac Auto. „Cele mai multe cereri s-au inregistrat pentru Logan Preferance, cu un nivel mediu de echipare si motorizare standard, de 1.4. S-au vandut foarte bine prin Programul Rabla si Renaulturile, in special modelul Symbol, care are un pret de 9.000 de euro. Tot prin intermediul acestui program s-a epuizat rapid stocul de Matizuri, datorita pretului mic (aproximativ 5.000 de euro), a calitatii si a consumului redus”, a spus Teodor Serban, director de vanzari la Mac Auto.

  Si la Plusauto, tot autoturismele ieftine au fost primele achizitionate. „Cel mai solicitat model este Ford Fiesta, datorita pretului special de 8.470 de euro cu TVA inclus prin Programul Remat, dar exista o cerere foarte buna si pentru modelul Focus, o masina nou-lansata, cu un extraordinar raport pret-calitate”, a spus Loredana Gheorghe, coordonator marketing la Plusauto.

  Aici mai sunt disponibile 49 de locuri, iar la Mac Auto, modelele Renault se vor putea achizitiona pana la epuizarea stocului la nivel national in cadrul Programului Rabla.

  Oferte speciale

  Cei doi dealeri auto din judet s-au gandit si la alte oferte care sa implice inlocuirea masinilor vechi cu unele noi. La Mac Auto, cei care doresc sa cumpere o Dacie Logan Berlina cu motorizare Diesel si vor sa scape de masina veche beneficiaza de o reducere de 1.500 de euro, ajungand sa cumpere autoturismul la un pret mai bun decat cel pe benzina. De asemenea, tot prin renuntarea la rable, cei care vor sa cumpere o masina Renault Clio 3 (un concept nou si mai bine dotat, dupa cum afirma dealerul) beneficiaza de o reducere de pana la 3.000 de euro, in conditiile in care pretul autoturismului in varianta fara reducere este de 13.500 de euro.

  Si la Plusauto, dupa epuizarea locurilor disponibile in cadrul programului national de innoire a parcului auto, firma va demara un program „buy-back”, care le va permite celor interesati sa isi schimbe masina rulata, indiferent de brand, cu un Ford nou.

  Conditii minime

  In cadrul Programului Rabla, cumparatorii de autoturisme noi trebuie sa indeplineasca unele conditii. Ei trebuie sa fie proprietarii sau mostenitorii legali ai unei masini fabricate inainte de anul 1996, pentru care sa aiba platite la zi impozitele. De asemenea, autoturismul trebuie sa fie functional si sa aiba componentele esentiale. Clientii ale caror masini vechi vor indeplini aceste conditii vor beneficia de o reducere de 3.000 de lei la achizitionarea unui autoturism nou, in cadrul programului de innoire a parcului auto national. Masinile pot fi achizitionate numai de persoanele fizice, fie cash, fie in rate, sistemul leasing nefiind acceptat. De asemenea, Mac Auto a anuntat, inca dinainte de inceperea programului, ca prioritate in achizitionarea unei masini noi vor avea cei care vor achita integral autoturismele.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.