Orasul gunoaielor, luat de apa

Dupa o ploaie de vara de cateva ore, Orsova a devenit o mica Venetie. Canalele s-au infundat din cauza gunoaielor, neridicate de o luna, iar iarba de pe rigole a dus la inundarea strazilor.

MEHEDINTI. Strazile din Orsova au fost inundate in urma unei ploi, din cauza gunoaielor care nu au mai fost ridicate de o luna, iar aceasta din pricina primarului Constantin Bragaru, care a initiat o dispozitie prin care firma de salubrizare a orasului, Floricola, sa nu-si mai faca treaba. Oamenii abia se mai pot strecura pe strazi din cauza baltilor si nici cu masina nu se circula mai bine. “Nici nu mai poti circula pe strada, apa e de doua palme, iar cand trec masinile, te stropesc din cap pana in picioare”, a spus Dumitru Chilom, din Orsova.

In tot acest timp, primarul se incapataneaza sa nu ii lase pe cei de la Floricola sa curete canalele si sa ridice gunoaiele, iar cei care au de suferit sunt orsovenii, care nu stiu adevaratele motive pentru care se intampla toate aceste lucruri. Ei dau vina pe firma Floricola, care nu poate sa faca nimic pentru desfundarea canalelor si ridicarea gunoiului, atata timp cat primarul nu da dispozitie sa curete strazile.

Chiar in urma cu doua zile, tot din cauza edilului-sef, care nu aloca banii cuveniti pentru salubrizare si salariile angajatilor, 60 de oameni au ramas fara servicii, pentru ca munca pe care ei trebuia sa o faca au preluat-o 20 de angajati ai primariei, in timp ce angajatii Floricola stau. Conducerea firmei de salubrizare este la capatul puterilor. De fiecare data cand cineva a incercat sa stea de vorba cu primarul, nu a fost bagat in seama de acesta. “Eram sigura ca asa se va intampla. Daca dupa o ploaie de cateva ore sunt balti peste tot in oras din cauza gunoiului care a infundat canalele, ce se va intampla daca va ploua mai tare, ca doar suntem sub cod portocaliu? Atunci poate vom pluti, si numai din cauza orgoliului primarului”, a spus directoarea generala de la Floricola, Valentina Voicu. Nici situatia celor care au ramas sa lucreze la firma Floricola nu este prea roz. Acestia risca si ei sa ramana fara loc de munca, daca primarul va continua sa incalce regulile contractului pe care firma de salubrizare il are incheiat cu primaria, pe o perioada de 25 de ani.

“Nu sunt obligat sa ud spatiile cu angajatii Floricola”

Ceea ce ramane sub semnul intrebarii este atitudinea primarului fata de situatia Orsovei. El spune senin ca este de vina, dar considera ca firma Floricola are prea multe atributii in oras, motiv pentru care a si inceput, ilegal, sa curete strazile cu oameni neautorizati si sa care gunoiul cu utilaje inchiriate, in timp ce masinile speciale ale Floricola stau. Alta ilegalitate din partea primarului este aceea ca a cumparat, tot din banii primariei, motopompe pentru irigarea parcurilor si a stadionului, cu apa din Dunare, fara acordul Apelor Romane. De asemenea, a dat dispozitie sa se traga apa peste strada cu ajutorul unor furtunuri si sa se irige stadionul ziua in amiaza mare, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, fapt care a dus la distrugerea ierbii. “Nu sunt obligat sa ud spatiile cu angajatii Floricola. Asta pot sa fac si eu cu oamenii mei. Mai bine cumpar o motopompa pe luna, decat sa-i las pe ei sa ude. Si nimeni nu imi zice nimic daca folosesec apa din Dunare, nu cred ca fac ceva rau, este spre binele orasului”, a spus primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru.

Asteptam acum ca Garda de Mediu si Apele Romane sa ia masuri, ca lucrurile in Orsova sa revina la normal.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente