Autoritatile japoneze au o abordare inedita a declinului pietei auto anuntand ca pentru a ajuta industria de profil iau in calcul acordarea unei prime de 300.000 yeni (3.000 de dolari) la cumpararea unui vehicul hibrid sau a unui alt model de masina cu emisii scazute de noxe, informeaza Reuters.
vehicul hibrid
Presa japoneza relateaza ca, printre masurile de stimulare economica ale guvernului se numara promovarea produselor ecologice, ca aparatele casnice economice din punct de vedere energetic. Programul de stimulare economica va fi prezentat pana la mijlocul lunii aprilie.

Potrivit publicatiei Nikkei, vor beneficia de aceste prime cei care vor achizitiona hibrizi electrici, dar si cei care cumpara masini cu motoare diesel sau pe benzina, care insa indeplinesc anumite standarde in privinta emisiilor de noxe.

Cei care achzitioneaza masini cu motoare de pana la 660 centimetri cubi vor primi fiecare cate 100.000 de yeni, iar suma se va dubla in cazul automobilelor cu motoare mai mari.

Mai mult, cei care isi schimba masina mai veche de 13 ani cu una noua, nepoluanta, vor primi suplimentar 100.000 de yeni.

Toyota Prius domnia piata vehiculelor hibrid. In vara acestui an ar putea fi introdus programul de innoire a parcului auto din Japonia.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here