Protest fata de lipsa spatiilor verzi, in mai multe orase din tara

0
378

Sute de oameni au protestat duminica, in mai multe orase din tara, fata de lipsa spatiilor verzi.
spatii verzi
Protestatarii sunt nemultumiti de reducerea numarului de arbori precum si de nivelul ridicat de poluare din marile orase si cer autoritatilor sa ia masuri pentru protejarea naturii. Zeci de studenti au protestat in parcul Stefan cel Mate din Cluj, nemultumiti de lipsa spatiilor verzi.

Irina Cristina Mancas, unul dintre organizatorii protestului, a declarat ca nu ar trebui sa fie permisa constructia mall-urilor sau a altor constructii pe spatiile verzi. „Nu stiu daca aurtoritatile ne vor lua in seama dar trebuie sa tragem un semnal de alarma”, a declarat un student, prezent la protest. Si brasovenii au protat pentru protejarea naturii la poalele Tampei. Protestul a luat forma artei.

Copiii au desenat copaci pentru ca „fara ei nu putem respira”, asa cum au spus chiar cei mici. „Am desenat un soare trist pentru ca e gunoi mult”, a explicat unul dintre copii.

La Targu Mures organizatiile non-guvernamentele au organizat proteste pe bulevardul de langa cetatea medivala din oras, copiii au facut desene pe asfalt, iar adultii au venit cu bicicleta, pentru a incuraja transportul „sanatos si ecologic”.

Oamenii spera ca vor reusi sa sensibilizeze autoritatile, iar spatiile verzi nu mai fie distruse.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.