Proiect de 160.000 de euro pentru educatie ecologica in scoli

20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor in con?tientizarea public? a problematicii de mediu
Proiect de 160.000 de euro pentru educatie ecologica in scoli

ProPark Fundatia pentru Arii Protejate lanseaza Biblioteca Virtuala a Naturii in cadrul proiectului „Natura in scoli si scoala in Arii Protejate”. Proiectul este finantat cu 160.808 euro, din care suma de 144.615 Euro reprezinta contributia granturile SEE, 2009-2014, din cadrul programului Fondului ONG in Romania.

„Educatia pentru natura este foarte importanta pentru generatia de astazi, dar si pentru cea de maine. Pregatirea elevilor si a educatorilor acestora este una dintre cele mai eficiente solutii pentru un viitor sustenabil real. Biblioteca virtuala a naturii este o colectie de publicatii editate in Romania pe teme de educatie ecologica organizate pe urmatoarele capitole: natura, clima, ghiduri, protectia naturii, manuale, reviste, jocuri, ecosisteme. Publicatiile vor fi disponibile pe pagina pasaportnatura.ro, care va fi updatata pe intreaga perioada a proiectului (martie 2014-aprilie 2016) prin contributia institutiilor de mediu, ONG-urilor de mediu, inspectoratelor scolare precum si a bibliotecilor din tara” a declarat Andra Croitoru, manager proiect.
Proiectul „Natura in scoli si scoala in Arii Protejate“ are ca scop cresterea nivelul de constientizare al cetatenilor cu privire la rolul si importanta ariilor naturale protejate prin stimularea vizitarii ariilor naturale protejate de catre copii si parinti, prin incurajarea profesorilor si personalului din arii protejate de a oferi educatie ecologica si prin implicarea copiilor in activitati practice de tip Junior Ranger.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente