Proiect de sterilizare a animalelor fara stapan in orasul Ploiesti

0
393

Adoptii Cainicu-cainele-in-parc.jpgIn perioada 19 ianuarie – 19 februarie 2009 Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN va colabora cu Primaria si locuitorii orasului Ploiesti pentru sterilizarea gratuita a cainilor fara stapan.

Proiectul are ca scop solutionarea civilizata si eficienta a situatiei animalelor fara stapan, oferindu-le acestora sansa de a trai si de a fi acceptate de catre intreaga comunitate.

In cadrul programului, cainii sunt prinsi, sterilizati, marcati, deparazitati si vaccinati iar dupa perioada postoperatorie, daca nu apar complicatii medicale sunt returnati in locul din care au fost luati.

Marcarea cainilor sterilizati se face cu ajutorul crotalilor de culoare albastra, inscriptionati VIER PFOTEN.

Echipa care va actiona in orasul Ploiesti este formata din medici veterinari, tehnicieni veterinari si prinzatori cu experienta si poate fi recunoscuta dupa insemnele fundatiei VIER PFOTEN si ecusoanele personalizate care cuprind date de identificare ale fiecarui angajat precum si date de contact ale fundatiei.

Clinica mobila VIER PFOTEN va fi instalata in cadrul adapostului Bucov, situat in localitatea Bucov, (langa Gradina Zoologica), telefon: 0244 275 702.

In paralel cu proiectul de sterilizare, fundatia VIER PFOTEN va desfasura actiuni de informare si educatie a locuitorilor in spiritul protectiei animalelor, in piata centrala a orasului, unde vor fi instalate cortul si mascota fundatiei.

Activitatea se desfasoara in baza unui contract semnat cu Primaria Ploiesti, contract prin care VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze gratuit cainii fara stapan, iar Primaria garanteaza faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestora.

VIER PFOTEN solicita sprijinul cetatenilor pentru implementarea acestui proiect menit sa imbunatateasca viata locuitorilor si a cainilor fara stapan.

Despre proiectul de sterilizare a animalelor fara stapan Stray Animal Care

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapan, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN il desfasoara in mai multe tari care se confrunta cu un numar mare de animale fara stapan (Romania, Bulgaria, Grecia, Italia etc.), deoarece este singura solutie eficienta si umana pentru rezolvarea situatiei animalelor fara stapan.

In Romania, proiectul Stray Animal Care se desfasoara incepand din 2002, printre orasele care au apelat pana in prezent la metoda sterilizarii aflandu-se Dej, Comanesti, Hunedoara, Busteni, Cluj, Focsani, Galati, Sinaia, Sighisoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche), etc.

In perioada 2002 – 2006, prin proiectul CCR au fost sterilizate numai in Romania 35 000 animale fara stapan (caini si pisici).

Despre VIER PFOTEN

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde in lume animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata, pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii si care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.

Despre VIER PFOTEN in Romania

Biroul VIER PFOTEN Romania a fost infiintat in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfasurate pana in prezent se afla „Caini pentru oameni”, „Copii invata sa protejeze animalele”, infiintarea si logistica pentru clinica mobila Stray Animal Care (proiect dedicat animalelor fara stapan) si campaniile: „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?”, „Crima pentru lux”- prima campanie pentru interzicerea fermelor de blana in Romaina si „Stop It!”- prima campanie pentru interzicerea exploatarii animalelor salbatice in circuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.