Proiect ecologic la final in unitatile de invatamint bacauane si moinestene

  0
  378
  Proiect ecologic la final in unitatile de invatamint bacauane si moinestene
  Proiect ecologic la final in unitatile de invatamint bacauane si moinestene

  In perioada septembrie 2011 – februarie 2012, Asociatia Perspectiva Globala, Actiune Locala a derulat in municipiile Bacau si Moinesti proiectul “Bacau, judetul verde”. Acesta a fost selectat pentru finantare de catre Administratia Nationala a Fondului de Mediu, in cadrul programului vizind educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului.

  Partenerii in derularea proiectului sint Colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron”, Colegiul Economic “I. Ghica”, Colegiul “Grigore Antipa” si Grupul Scolar Tehnic “Letea” din Bacau si Colegiul Tehnic “Grigore Cobalcescu” din Moinesti. In fiecare din cele cinci unitati de invatamint participante s-au selectat cite 25-30 de elevi care au participat la activitati de instruire privind elemente teoretice de protectie a mediului, precum si scrierea de proiecte in domeniu.

  Programul de instruire a continut workshop-uri in cadrul carora s-au abordat teme ca realizari in domeniul ecologiei pe plan mondial, concepte fundamentale ale protectiei mediului, proiecte ecologice si de protectie a mediului sau notiuni de management al proiectelor. Proiectul a inclus si activitati practice de igienizare si ecologizare a spatiilor verzi in fiecare scoala, logistica fiind asigurata prin proiect.

  Marti, la colegiul Tehnic “Dumitru Mangeron” a avut loc conferinta de inchidere a acestui proiect. “Au fost trase concluziile, iar elevii si-au aratat interesul pentru organiarea unui proiect similar cit de curind. Din echipa de proiect au facut parte profesorii Ioan Balcan, directorul Colegiului Mangeron sI Mihai Guramulta, directorul adjunct”, a declarat adrian Finaru, presedintele Asociatiei Perspectiva Globala, Actiune Locala. (Stefan POPA)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.