Proiecte de mediu de 90.000 de euro

  0
  327

  Consiliile locale (CL) din Mihai Viteazu si Baciu asteapta prima transa a fondurilor europene pentru proiectele de gestionare a deseurilor, pentru a putea demara investitiile finantate prin schema Phare2005 – Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului.

  Cele doua comunitati au semnat contractele de finantare in luna septembrie, urmand ca banii aferenti avansului sa fie virati de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. in prima zi a lunii ce urmeaza celei in care se vireaza banii, cele doua consilii vor putea incepe implementarea proiectelor. Astfel, CL Mihai Viteazu va realiza un proiect in valoare de 39.450 de euro, din care 35.505 euro reprezinta bani europeni, ce priveste dezvoltarea sistemului de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate in regiunea Mihai Viteazu, incluzand statie de compostare, punct de transfer si statie de sortare.

  CL Baciu va implementa un proiect de 63.500 de euro, din care 56.650 bani europeni, ce vizeaza pregatirile pentru introducerea canalizarii si constructia unei statii de epurare. in total, in Regiunea Nord-Vest vor fi finantate 10 proiecte prin acest program, potrivit Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

  Sursa: Ziua de Cluj

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.