Sortarea deseurilor costa 2,5 milioane de euro

In Arad a fost inaugurata ieri o statie de sortare ecologica a deseurilor. Investitia totala este de aproximativ 2,5 milioane euro si a fost facuta din resursele proprii ale firmei care se ocupa de salubrizarea orasului, Polaris M Holding.

Potrivit celor precizate de Monica Jitariu, directorul filialei din Arad a Polaris M Holding, statia de sortare a fost amenajata pe o suprafata de un hectar de teren, iar capacitatea de procesare este de 4.500 tone/luna.
Capacitatea de lucru a statiei de sortare de la Arad este de 200 tone deseuri municipale pe zi, iar instalatia de reciclare a PET-urilor este de 7 tone/zi. Instalatia de sortare a fost prevazuta cu o linie de benzi transportoare, comandate printr-un calculator, care alimenteaza alternativ cu materialele sortate o presa automata de 60 tone care baloteaza materialele reciclabile. Balotii sunt cantariti, separati si depozitati in vederea expedierii catre beneficiarii valorificatori.

La baza acestei investitii au stat cateva studii de piata, potrivit carora aradenii produc, pe zi, peste un kilogram de gunoi. In plus, conducerea firmei Polaris M Holding, care se ocupa si de salubrizarea orasului sustine ca transporta la groapa ecologica circa 60.000 tone de gunoi pe an, deseuri provenite atat de la populatie, cat si de la agentii economici.

Pana la demararea lucrarilor de amenajare a statiei de sortare a deseurilor, angajatii “Polaris” au facut o serie de analize, pentru a cunoaste compozitia deseurilor urbane evacuate din municipiu.

Statii ecologice de sortare a deseurilor mai exista in tara la Constanta si in sectorul 3 din Bucuresti.
Polaris M Holding, cu sediul in Constanta, este prezenta in municipiul Arad din anul 2003, cand a castigat licitatia organizata de Primarie pentru serviciile de salubrizare stradala. Un an mai tarziu, compania a castigat si licitatia pentru colectarea si transportul deseurilor menajere, precum si contractul privind serviciile de salubrizare stradala.

Sursa: Romania Libera

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente