Clubul Harta Verde a avut, ieri, prima intalnire de cu reprezentanti ai companiilor private si ai autoritatilor locale, in vederea implicarii acestora in promovarea, finantarea si implementarea a patru poiecte propuse de voluntarii Harta Verde.
In cadrul discutiile au fost prezentate patru proiecte propuse de tineri voluntari. Fiecare proiect are la baza un reserach, identificand astfel nevoile comunitatii si chiar solutii recomandate de beneficiarii directi ai rezultatelor implementarii proiectelor, locuitorii zonei, recomandari de sustinere si implicare a autoritatii locale, precum si a companiilor private.
Lista proiectelor generate de Harta Verde:
* Urbanscouts – proiect „Bucurestiul intr-o zi”, marcarea si promovarea unor trasee cultural-turistice pietonale in zona centrala a orasului.
* Echo – proiect „Vrem Parcul Izvor verde!”, identificarea resurselor durabile din parcurile Izvor si Cismigiu, propunere de reabiitare a parcului Izvor plecand de la necesitatile comunitatii;
* GreenWish – proiect „Bucuresti ieri si azi”, identificarea resurselor durabile si a zonelor dezafectate din Cartierul Tei-Plumbuita, propuneri de reamenajare a acestor zone: Moara lui Assan, Parcul Petricani, Parcul Plumbuita;
* Espatrula pentru Bucuresti – proiect „Tu faci traficul!”, propunere de fluidizare a traficului in zona de nord a capitalei si amenajarea unor piste de biciclete in zona Petricani-Dimitrie Pompei.
Ce-si propune Club Harta Verde
Clubul are ca scop atragerea de noi membri – cetateni responsabili fata de comunitatea din care fac parte – care sa propuna si sa sustina implementarea de noi proiecte de dezvoltare durabila pentru oras. Clubul este in acelasi timp un mediu de educare si pregatire a voluntarilor in vederea implementarii eficiente a cat mai multor proiecte cu finalitate practica si utilitate pentru bucuresteni.
Astfel, fiecare membru in CLUB HARTA VERDE trece printr-un program obligatoriu de instruire in domenii precum – Harta Verde si Green-Map system, management de proiecte, dezvoltare durabila, cartografie si are posibilitatea de a se instrui suplimentar in comunicare, CSR (Corporate Social Responsibility – Responsabilitate Sociala Corporatista), GIS, antropologie urbana, managementul proiectelor de mediu, creatie si design, planificare strategica, fotografie, orientare si drumetii, spatii verzi urbane.
Sursa: Evenimentul Zilei