Ursul coboara in sat dupa miere

0
319

Un urs din padurile comunei covasnene Bodoc s-a invatat la miere si aproape in fiecare seara coboara in sat si mai distruge cate un stup din gospodaria unui localnic.
urs
Primarul Fodor Istvan, ne-a declarat, astazi, ca ursul a reaparut in localitate la sfarsitul saptamanii trecute si de atunci coboara din padure aproape in fiecare seara.

„Vine la casa la care a fost si in toamna anului trecut, s-a invatat si a distrus deja 5-6 stupi”, a spus primarul, care este si seful grupului de vanatoare din localitate al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Covasna.

Potrivit primarului ursul care viziteaza gospodaria situata in centrul satului vine din padurea comunei, trece raul Olt si ignora si cei cinci caini pe care propietarul stupilor i-a pus sa-i pazeasca.

„Are vreo 4-5 ani si intre 150 si 200 de kilograme
, dupa urme”, ne-a spus primarul despre ursul care viziteaza comuna si pentru care a tot solicitat autorizatie de impuscare, dar nu a primit.

La Bodoc, ca si in comuna invecinata, Ghidfalau pe langa urs din padure mai coboara si mistretii, care „ataca” culturile de porumb, cartofi si grau. Numai la sfarsitul saptamanii trecute mistretii i-au distrus unui localnic din Ghidfalau 5 hectare de teren cultivate cu porumb.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.