Rafinaria Vega, amendata de Garda de Mediu

  0
  379

  Comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova a anuntat ca a amendat rafinaria Vega, care apartine companiei
  Rompetrol, cu 50.000 de lei pentru poluarea cu produse petroliere a unei strazi din imediata apropiere a unitatii. Reprezentantii Rompetrol neaga sanctionarea unitatii.

  rafinaria vega
  Luni seara, in urma unei ploi torentiale, canalizarea strazii Garlei a refulat, zona fiind poluata cu produse petroliere provenite de la rafinaria Vega. Potrivit reprezentantilor Primariei Ploiesti, mai multe echipe ale rafinariei au limitat proportiile poluarii, prin imprastierea unor substante neutralizante.

  „Toata seara a mirosit a motorina”

  „Din canalizare iesea apa cu petrol. Toata seara a mirosit a motorina”, a povestit Ion Costache, unul dintre ploiestenii care locuiesc in zona afectata de poluare.

  Potrivit conducerii Garzii de Mediu Prahova, conducerea rafinariei nu va scapa de o amenda in valoare de 50.000 de lei. „Vega trebuie sa plateasca pentru apa poluata, care a ajuns in statia de epurare a orasului. Amenda este de 50.000 de lei, dar daca se plateste in 48 de ora
  va fi de 12.500 de lei”, a declarat comisarul sef Stefan Popescu.

  „Pana in acest moment nu am primit nicio amenda de la comisarii de mediu. Chiar acum se poarta discutii intre conducerea rafinariei Vega si comisarii de la Garda de mediu”, au transmis reprezentantii departamentului Mass Media din Rompetrol.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.