Array

Proiectele programului operational sectorial de mediu, la analiza

Proiectele programului operational sectorial de mediu, la analiza

Organismul interimar pentru regiunea Sud-Est a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice locale, operatori de apa, autoritati de mediu, universitati, administratori si custozi de arii protejate naturale, ONG-uri, pentru o analiza a stadiului Programului Operational Sectorial de Mediu la nivelul Regiunii de dezvoltare 2 Sud-Est. In prezent, la nivelul judetelor componente se deruleaza 26 de contracte de finantare, ce totalizeaza 750 de milioane de euro. Proiectele vizeaza investitii in sectorul de apa si apa uzata; gestionarea integrata a deseurilor; termoficare; biodiversitate si protectia naturii; prevenirea inundatiilor si a eroziunii costiere.
Din cele 26 de proiecte, unul vizeaza judetul nostru. Facem referire la proiectul derulat de CJ Galati la Padurea Garboavele.
Raportand la numarul de proiecte, precum si la valoarea aferenta, putem considera ca celelalte judete au fost net avantajate, iar Galatiul chiar vitregit. Cu toate acestea, reprezentantii POS Mediu Galati au tinut sa puncteze initierea unui proiect pentru Galati, care nu a fost prins in analiza la care facem referire, aflat in faza incipienta, cu o valoare atat financiara (130 milioane de Euro) cat si din punct de vedere al necesitatii pentru locuitorii orasului. Proiectul respectiv se va derula prin intermediul Apa-Canal, pe Axa prioritara 1 (ce cuprinde sectorul de apa si apa uzata) si va fi unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin POS Mediu in zona 2 Sud-Est.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente