Acest turn solar va alimenta 150.000 de case cu energie electrica

Acest turn solar va alimenta 150.000 de case cu energie electrica

EnviroMission, o firma australiana a demarat recent planurile de constructie a unui turn solar ce va avea o inaltime de 800 de metri. Constructia va fi realizata in statul american Arizona. Atunci cand va fi terminat, intregul proiect ar trebui sa genereze electricitate pentru 150.000 de case pe o perioada de pana la 80 de ani.

Pentru a va face o idee legata de cat de grandioasa va fi constructia, trebuie mentionat ca cel mai inalt zgarie-nori din lume, Burj Khalifa din Dubai, este cu doar 28 de metri mai inalt decat turnul solar planuit de cei de la EnviroMission, scrie descopera.ro.
Tehnologia folosita in cadrul turnurilor solare difera de procesul de producere a energiei electrice dintr-o centrala solara conventionala.
Modul de functionare al unui astfel de turn imbina trei tehnologii distincte: efectul de sera, efectul de horn si turbinele de vant. Aerul este incalzit de razele soarelui, sub un acoperis circular translucid aflat la baza turnului de unde, datorita convectiei, se va ridica, urmand sa fie ghidat de turbine si aspirat pe turn in sus. Acest flux de aer va pune in miscare turbinele, care vor produce energie electrica.
Turnul va functiona indiferent de conditiile meteo, in orice moment al zilei. In plus, nu vor exista emisii de dioxid de carbon sau de alte substante poluatoare ca in cazul energiei produse din hidrocarburi.

EnviroMission estimeaza ca proiectul va costa 750 milioane dolari, iar cand va fi terminat turnul, in 2015, acesta va furniza energie pentru 150.000 de case, continuand sa faca acest lucru pe parcursul unei perioade de pana la optzeci de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *