Proiectul „Ghiozdanul Verde” si-a desemnat castigatori

  0
  1003
  Proiectul „Ghiozdanul Verde” ?i-a desemnat câ?tig?tori
  Proiectul „Ghiozdanul Verde” si-a desemnat castigatori

  Ce-a de-a doua editie a proiectului „Ghiozdanul Verde”, lansat la inceputul lunii aprilie de catre Asociatia „Tinerii Ecologi Romani” din Iasi (TERIS) a ajuns la final. Actiunea si-a propus promovarea educatiei ecologice in unitatile de invatamant si a avut ca parteneri scolile „Otilia Cazimir”, „Carmen Sylva” si „Gh. I. Bratianu”, toate din Iasi.
  Proiectul a avut ca scop crearea unei constiinte ecologice copiilor. Ca mijloc de actiune, TERIS si-a propus sa organizeze activitati didactice pentru elevii claselor a V-a si a VI-a din cele trei scoli, actiuni structurate in doua etape. Prima etapa a cuprins prezentarea unor informatii teoretice referitoare la importanta protejarii mediului inconjurator, modul in care activitatile zilnice pot afecta natura si sanatatea umana,. Elevii au participat la lectii de educatie ecologica, sustinute de voluntarii TERIS impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu si Salubris . In cea de-a doua parte a proiectului, elevii au participat la un concurs de eseuri pe teme de ecologie si au vizitat Statia de sortare a deseurilor ce apartine SC Salubris SA.

  „Scopul acestui proiect a fost unul educativ. Ne-am propus sa-i ajutam pe copii sa-si formeze un comportament ecologic. Este foarte important ca ei sa constientizeze valorile ecologice fiindca vor fi promotorii actiunilor viitoare”, a explicat dl Constantin Vlonga, de la Comisariatul Judetean Iasi al Garzii Nationale de Mediu, unul dintre partenerii traditionali ai TERIS si sustinatori ai proiectului „Ghiozdanul Verde”.
  „Proiectul a inclus si doua concursuri: unul s-a desfasurat in scoli si a avut ca tema colectarea deseurilor din hartie; al doilea a fost o provocare creativa, iar ca mijloc de actiune a fost ales cuvantul scris. Elevii au participat la un concurs de eseuri cu tema Idei pentru ghiozdanul meu verde”, a explicat dna Felicia Ghimpu, voluntar TERIS. Copiii s-au aplecat asupra foii de hartie, iar la final, lucrarile cele mai bune au fost premiate. Castigatorii au primit ghiozdane verzi (pline cu rechizite) din partea TERIS dar si ghiozdane din partea BRD, unul dintre partenerii actiunii. Totii copiii au plecat acasa cu orare si semne de carte realizate cu ajutorul celor de la PIM, un alt sponsor.
  La aceasta editie a proiectului, alaturi de voluntarii de la TERIS s-au aflat Comisariatul Judetean Iasi al Garzii Nationale de Mediu, SC Salubris Iasi, PIM, Romsilva – Ocolul silvic Iasi, Primaria , Asociatia Non Profit Alucro Bucuresti si BRD Societe Generale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.