Proiectul „Braila turistica” a primit girul consilierilor judeteni

  0
  451
  La colonia de pe Lacul Chiriloaia vedeţi cele mai multe specii de păsări şi nuferi
  La colonia de pe Lacul Chiriloaia vedeti cele mai multe specii de pasari si nuferi
  La colonia de pe Lacul Chiriloaia vedeti cele mai multe specii de pasari si nuferi
  La colonia de pe Lacul Chiriloaia vedeti cele mai multe specii de pasari si nuferi

  Consilierii judeteni au aprobat astazi proiectul „Braila turistica” si cheltuielile legate de implementarea lui. CJ isi propune astfel promovarea obiectivelor turistice Parcul Natural Balta Mica a Brailei, Manastirea Maxineni, Muzeul Brailei, Centrul Cultural Nicapetre si Casa Panait Istrati. Nu insa si Statiunea „Lacu Sarat” si Blasova.

  Asta, deoarece pot finantate numai proiecte care vizeaza promovarea de resurse turistice, componente ale mediului natural si antropic, care prin calitatile si specificul lor, sunt recunoscute si valorificate prin turism. Proiectul va fi depus spre finantare pana pe 11 noiembrie de catre Directia de Strategii, Integrare Europeana, Relatii Internationale din cadrul Consiliul Judetean Braila, in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

  Se are in vedere, prin implementarea acestui proiect, realizarea unei promovari originale, atractive si competitive, transformarea potentialilor vizitatori in turisti fideli ai judetului Braila si nu in ultimul rand integrarea principiilor dezvoltarii durabile in dezvoltarea turismului brailean.

  De asemenea, „Braila turistica” creeaza un instrument viabil de valorificare a potentialului touristic al Brailei cu accent pe promovarea identitatii cultural-istorice a orasului, dar si a frumusetii naturale a unei zone unice in tara.

  In cadrul proiectului vor fi editate 3.000 de albume si realizate tot atatea DVD-uri de promovare turistica, 10.000 de pliante, 1.000 de postere, 1.500 de foi volante, 5.000 de carti postale, un film turistic, 5 panouri luminoase si un portal de informatii turistice.

  Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 980 de mii lei. Consiliul Judetean Braila va asigura contributia financiara de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, respectiv circa 19.000 de lei, contributia la cheltuielile neeligibile, de aproximativ 12.000 de lei, precum si TVA-ul aferent de aproximativ 190.000 de lei, din care Autoritatea de Management pentru POR va rambursa numai TVA-ul afferent cheltuielilor eligibile.

  Proiectul se va implementa in perioada 2011-2012, avand o durata de 16 luni.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.