Proiectul prin care vanatoarea este permisa in Delta Dunarii, reintors la comisii, la solicitarea PDL

Proiectul prin care vân?toarea este permis? în Delta Dun?rii, reîntors la comisii, la solicitarea PDL
Proiectul prin care vanatoarea este permisa in Delta Dunarii, reintors la comisii, la solicitarea PDL
Proiectul prin care vanatoarea este permisa in Delta Dunarii, reintors la comisii, la solicitarea PDL

Plenul Camerei Deputatilor a decis, marti, retrimiterea la comisia de specialitate a proiectul de lege care prevede reluarea vanatorii pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, la solicitarea PDL.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a solicitat retrimiterea actului normativ la comisia de administratie invocand divergentele care exista in ceea ce priveste modul in care este reglementat pescuitul.

Termenul stabilit pentru intocmirea unui nou raport de catre comisia de administratie in cazul acestui proiect de lege a fost stabilit pentru inceputul noii sesiuni parlamentare.
Pe 15 decembrie Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de lege de aprobare a OUG 127/2010 pentru adoptarea unor masuri destinate dezvoltarii economico-sociale a zonei “Delta Dunarii’, desi Opozitia a solicitat retrimiterea actului normativ la comisiile de specialitate.
Actul normativ a fost modificat in comisii, prin introducerea posibilitatii vanatorii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
“Valorificarea resurselor naturale din domeniul public de interes national prin activitati economice traditionale – pasunat, cultivarea terenurilor iesite temporar de sub ape, albinarit, recoltarea florei si a faunei naturale terestre si acvatice – practicarea serviciilor de turism si agrement, a pescuitului recreativ-sportiv si a vanatorii rational reglementata, realizarea de servicii de transport pe canale navigabile, cu exceptia Dunarii si a bratelor sale, desfasurate pe teritoriul rezervatiei, precum si desfasurarea unor lucrari pentru intretinerea digurilor si a canalelor existente se efectueaza pe baza actelor de reglementare a activitatilor respective, eliberate de Administratia Rezervatiei, stabilite prin regulamentul rezervatiei”, se arata in amendamentul initiat de deputatul PDL Vasile Gherasim si adoptat la proiectul de lege.
Acest amendament a fost criticat de UDMR, dar si de Opozitie, care a solicitat retrimiterea proiectului la comisii.
“Amendament denota inconsecventa celor care se pretind protectori ai naturii”, a spus liberalul Octavian Popa, care a cerut reintoarcerea actului normativ la comisiile de administratie si de agricultura.
Solicitarea a fost sustinuta si de liberalul Horea Uioreanu.
“Amendamentul deschide vanatoarea in Delta Dunarii si doreste continuarea braconajului si distrugerea florei si a faunei”, a spus deputatul PNL.
Cererea Opozitiei a fost respinsa, insa, de plen.
Pe de alta parte, deputatul UDMR Attila Korodi a aratat ca nu este de acord cu amendamentul privind vanatoarea.
Si deputatul minoritatilor nationale Ovidiu Gant a sustinut ca grupul sau nu va vota proiectul in cazul in care nu este acceptat un amendament al minoritatilor.
In acest context, plenul Camerei a adoptat un amendament formulat de deputatul minoritatilor nationale Miron Ignat care prevede ca “persoanele fizice care domiciliaza in Rezervatia Delta Dunarii au dreptul de a pescui cu unele proprii in baza unui permis obtinut conform legii fara plata vreunei taxe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *