Proiectul Responsabilitate Ecologica in Scoli ajuns la editia a IV-a!

Proiectul Responsabilitate Ecologica in Scoli ajuns la editia a IV-a!
Proiectul Responsabilitate Ecologica in Scoli ajuns la editia a IV-a!

Prin acest proiect, ECOTUR isi propune educarea in spirit eco-civic a elevilor din clasele primare si gimnaziale pentru a crea premisele unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator, sustinand faptul ca invatarea poate depasi barierele unei carti.

In urmatoarele saptamani voluntarii Clubului de Turism si Ecologie ECOTUR si studentii Modulului Psihopedagogic inarmati cu voie buna si entuziasm isi vor uni fortele pentru a creste gradul de implicare a elevilor de clasa a IV- a si a VII- a in activitati cu tematica ecologica. Proiectul se va desfasura in 14 clase a 6 scoli din Bucuresti, unde elevii vor fi informati si implicati in activitati menite sa promoveze importanta ecologiei.

Proiectul se imparte in doua etape. Prima parte se va desfasura incepand cu 10 martie si presupune doua intalniri la clasa cu elevii in care vor fi antrenati in jocuri menite sa le dezvolte cunostintele despre ecologie, le va fi captata atentia prin ateliere de reciclare creativa si vor fi surprinsi cu filmulete haioase si educative specifice varstei despre mediul inconjurator.

In cea de-a doua etapa copiii vor experimenta un nou tip de activitate, cea a plantarii de copacei si plante in curtea scolii, prin care se vor putea distra, vor lucra in echipe si vor cunoaste totodata importanta respectarii mediului inconjurator si protejarii lui.

In cadrul acestei editii, proiectul se va extinde si in afara capitalei, urmand sa se desfasoare si in comunitati din judetul Prahova, unde se afla elevi dornici de a invata si de a deprinde un comportament ecocivic pe termen lung.

ECOTUR este o organizatie studenteasca non-profit ce este formata din tineri entuziasti si cu initiativa, al carei scop principal este implementarea de proiecte, in domeniile turism si ecologie, ce vizeaza dezvoltarea personala si profesionala a studentilor, informarea tinerilor cu privire la nevoia de protectie a mediului si implicarea acestora in actiuni ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *