Proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toti! ” va reuni un numar de 300 de tineri din judetul Alba care se vor implica in diferite actiuni care ii ajuta la imbunatatirea calitatii vietiii. Acest proiect s-a conturat in urma initiativei tinerilor voluntari liceeni, studenti si absolventi ai Universitatii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.
Pana la data finalizarii proiectului mai exact in data de 28 februarie 2014, echipa isi propune promovarea alternativelor de petrecere a timpului liber intr-un mediu curat si sanatos cu scopul imbunatatirii calitatii vietii a 300 de tineri din judetul Alba.
In acest sens, membrii echipei de implementare au stabilit un numar de activitati printre care Conferinta de presa , Caravana „Choose your way, selectia participantilor la workshop-ul „Despre importanta activitatilor de voluntariat in consolidarea unui stil de viata armonios si sanatos” si a activitatii „Un mediu mai curat, un viitor asigurat!” , workshopul „Despre importanta activitatilor de voluntariat in consolidarea unui stil de viata armonios si sanatos”. activitate in aer liber „Un mediu mai curat, un viitor asigurat!”. Crearea unei baze de date a tinerilor interesati in a milita pentru un mediu mai bun. Aceasta va fi disponibila pe site-ul online si va fi in permanenta actualizata; tinerii cuprinsi, initial, in aceasta baza de date vor fi reprezentati de cei mai activi participanti din cadrul activitatilor anterioare.
De asemenea vor avea loc o campanie de promovare si selectie a tinerilor pentru atelierele de lucru „Maini talentate” si workshopul „Incursiune in misterele motilor si mocanimii muntilor Apuseni – despre traditii, valori si obiceiuri romanesti”, atelier de lucru „Maini talentate” – implementarea acestei activitati se va face cu sprijinul partenerilor din cadrul Asociatiei „PRO Tinerete”. Aceasta va consta in ateliere de lucru destinate tinerilor, ateliere in cadrul carora le va fi stimulata creativitatea si le vor fi dezvoltate abilitatile de lucru, obiectele ce urmeaza a fi create avand drept materie prima materiale reciclate dar si multe alte ateliere.
In urma derularii proiectului cei 300 de participanti la activitati vor primi un certificat de participare cu scopul de a recunoaste si a valida rezultatele de invatare prin metode nonformale; de asemenea certificatul de participare si certificatul Youthpass va fi primit si de tinerii inclusi in echipa de proiect.
Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana, prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, in cadrul programului Tineret in Actiune, actiunea 1.2. – Initiative ale Tinerilor si se desfasoara in parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere si Orientare in Cariera, Asociatia Absolventilor Universitatii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociatia Nationala a Turismului Rural, Economic si Cultural (filiala Alba), Asociatia “Pro Tinerete”, Centrul Judetean de Voluntariat Alba, Colegiul National “Avram Iancu” Campeni si Colegiul Economic “Dionisie Pop Martian” Alba-Iulia.