Proiectului de eco-educatie Green Pack va fi implementat si in Romania

Proiectului de eco-educatie Green Pack va fi implementat si in Romania
Proiectului de eco-educatie Green Pack va fi implementat si in Romania

Attila KORODI, ministrul Mediului s-a intalnit in 3 aprilie cu Marta Szigeti Bonifert, Directorul Executiv al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est (REC). Intrevederea a avut ca scop prezentarea proiectelor desfasurate de REC la nivel international, dar si in tara noastra, impactul pozitiv adus de implementarea lor, precum si a propunerilor de proiecte care sa poata avea ca partener Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Astfel, un proiect de succes al REC, la nivel international, este pachetul educational multimedia intitulat Green Pack, ce are ca scop instruirea copiilor cu varste intre 11 si 15 ani, in aspecte privind protectia mediului si dezvoltarea durabila. Acest proiect include o varietate larga de materiale informative, precum un manual pentru profesori, o colectie de filme educationale si un CD-ROM interactiv cu informatii vaste privind numeroase teme de mediu si jocuri.

‘Cunosc foarte bine acest proiect si dorim ca, prin intermediul finantarii de la Fondul pentru Mediu, sa il putem implementa si in Romania. Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice va sustine realizarea sa astfel incat sa fie disponibil, la nivel national, in scoli, si sa beneficieze de el un numar cat mai mare de elevi si profesori. De asemenea, cu sprijinul nostru proiectul poate fi desfasurat si in Republica Moldova ‘, a declarat ministrul Attila KORODI.

Printre proiectele despre care s-a discutat in cadrul intalnirii, in care MMSC a fost partener cu REC, s-a numarat si WaterCore. Proiectul, incheiat in anul 2013, reprezinta o initiativa regionala in domeniul protectiei mediului, ce a avut ca scop principal imbunatatirea politicilor regionale de dezvoltare, modernizarea economica si cresterea competitivitatii la nivelul tarilor membre UE privind managementul cerintei de apa in conditii limitative.

Un alt proiect ce a facut tema discutiilor, este OrientGate, proiect in cadrul caruia sunt implicate, ca parteneri, si institutii de mediu din Romania. Obiectivul proiectului, ce se va finaliza la sfarsitul anului 2014, este de a crea un parteneriat durabil pentru adaptarea la schimbarile climatice a tarilor din SE Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *