Protan, inchisa pana in mai 2009

Unitatea de ecarisaj de la Popesti-Leordeni va fi inchisa timp de o jumatate de an pentru ca nu a construit statia de epurare a apelor. Protan trebuie sa finalizeze statia de epurare pana in mai anul viitor, in caz contrar riscand inchiderea definitiva a fabricii.
protan
Singura unitate de ecarisaj care deserveste Capitala si zonele din jur nu va mai functiona in urmatoarele sase luni.

Decizia a fost luata de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti, dupa ce, impreuna cu Garda de Mediu, a constatat ca Protan nu a finalizat lucrarile statiei de epurare a apelor, care trebuia pusa in functiune la sfarsitul lunii septembrie a acestui an.

In replica, reprezentantii Protan spun ca nu au primit nicio instiintare in acest sens, astfel incat continuarea activitatii este perfect legala.

Mai mult, compania considera decizia ARPM nejustificata, intrucat a cerut amanarea termenului de finalizare a statiei de epurare. „Am solicitat amanarea pana in 2010 a termenului pentru realizarea statiei de epurare.

Pe de o parte, pentru ca am investit mai repede decat era prevazut in modernizarea instalatiei de neutralizare, cea care este responsabila de mirosul emanat in zona, si, pe de alta parte, pentru ca aceasta noua instalatie necesita o statie de epurare cu o alta capacitate si alta tehnologie decat cele prevazute in programul initial de etapizare”, spun cei de la Protan.

Cerere respinsa

Solicitarea Protan, adresata Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), a fost respinsa insa de autoritati.

„Reprezentantii ANAR si cei ARPM au decis in Comisia de Analiza Tehnica sa respinga aceasta solicitare, care a venit cu foarte putin timp inainte de sfarsitul lunii septembrie”, declara cei de la Apele Romane.

In consecinta, imediat dupa ce decizia ARPM va ajunge la Protan, compania va trebui sa prezinte un plan de inchidere a instalatiei pentru suspendarea activitatii pana in mai 2009. Tot pana in mai, unitatea de la Popesti-Leordeni va trebui sa aiba statie de epurare a apelor, in caz contrar riscand inchiderea definitiva.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente