Protest Greenpeace fata de planul Enel de a construi o termocentrala la Galati

0
503
Protest Greenpeace fata de planul Enel de a construi o termocentrala la Galati
Protest Greenpeace fata de planul Enel de a construi o termocentrala la Galati

Mai multi activisti Greenpeace au protestat, marti, fata de planurile Enel de a construi la Galati o termocentrala cu carbune si de a finanta construirea reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda.

Acestia au cerut companiei de energie Enel sa abandoneze construirea termocentralei pe carbuni langa orasul Galati si au adus cu ei turbine eoliene, pentru a sustine energia curata.

Pe bannerul lor se putea citi „Enel, nu investi in poluare!”. Protestul a fost intrerupt de catre jandarmi, iar toti activistii participanti au fost luati in arest.

„In contextul european actual, cand toate statele sunt preocupate de reducerea emisiilor de carbon pe propriul teritoriu, firma italiana a ales sa construiasca in Romania o centrala in care sa arda carbuni din Ucraina, iar energia produsa sa mearga la export”, se arata intr-un comunicat Greenpeace, remis Ziare.com.

„Este un proiect care nu face deloc cinste firmei Enel, aducand si mai multa poluare intr-un oras in care foarte multi copii deja sufera de astm bronsic de pe urma combinatului. Autoritatile trebuie sa faca o prioritate din reducerea poluarii in Galati si in nici un caz sa construiasca acolo una dintre cele mai mari centrale pe carbuni din Europa”, mentioneaza Ionut Cepraga, coordonator de campanii din cadrul Greenpeace Romania.

Un alt motiv de protest pentru Greenpeace este angajamentul Enel pentru finantarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Toti ceilalti investitori europeni au abandonat acest proiect, intuindu-i riscurile, iar unii dintre acestia investesc deja in proiecte de energie regenerablia pe teritoriul Romaniei. Enel, insa, continua sa sustina extinderea activitatilor nucleare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.