Casa Verde Iasi 2011, program smecherit?

Casa Verde Iasi 2011, program smecherit?

In timp ce iesenii stau la coada pentru a intra in Programul Casa Verde 2011, Administratia Fondului de Mediu a redus termenul limita pentru depunerea dosarelor, probabil din dorinta de a distribui altor zone banii alocati judetului lor

Cetatenii care doresc sa obtina fonduri in vederea instalarii unor sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila trebuie sa se grabeasca. Desi initial se anuntase ca termenul limita pentru depunerea dosarelor pentru intrarea in programul Casa Verde 2011 este 15 august, acesta a fost redus brusc cu o luna. „Printr-o decizie a Administratiei Fondului de Mediu, Programul Casa Verde pentru persoane fizice se deruleaza in Iasi pana la data 15 iulie. Dupa aceasta data, in cazul in care suma alocata judetului nu va fi in totalitate consumata prin dosarele depuse, diferenta ramasa va fi redistribuita judetelor unde solicitarile sunt mai mari decat valorile repartizate initial”, afirma Danut Pirchiu, directorul executiv al APM Iasi.

Masura pare una pripita atat timp cat, in doar o luna de la deschiderea sesiunii (1 iunie), 315 ieseni au depus cereri de finantare, suma acoperita de acestea fiind de 1,9 milioane lei, Iasului fiindu-i alocat un fond de 3,7 milioane lei, al treilea ca marime dupa Bucuresti si Ploiesti.

Reamintim ca in sesiunea 2010, suma alocata programului „Casa Verde” pentru judetul Iasi a fost de 2.628280,42 lei, suma acoperita de cele 444 de dosare depuse pana la 31 ianuarie 2011. Programul „Casa Verde 2011” pentru persoanele fizice consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel: pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv instalatii de aer conditionat si pana la 6.000 lei pentru instalatia de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente