Protest GREENPEACE la Galati

  0
  345
  tin minte ca ai zis ceva de
  Protest GREENPEACE la Galaţi
  Protest GREENPEACE la Galati

  (5 octombrie 2012, ora 18:45) Un balon cu aer cald, inscriptionat cu mesajele ‘Enel ameninta Galatiul cu 40 de ani de poluare’ si, in limba engleza, ‘Enel, climate killer’, a survolat municipiul Galati, vineri, timp de mai multe ore.

  Survolul se inscrie in seria de actiuni pe care voluntarii organizatiei Greenpeace o desfasoara la Galati, pana sambata, impotriva proiectului de constructie a unei termocentrale pe carbuni a companiei italiene Enel, centrala ce ar urma sa se infiinteze in Zona Libera Galati.
  Voluntarii Greenpeace au impartit galatenilor pliante care contin principalele concluzii obtinute dintr-un raport realizat de organizatia de protectia mediului.

  Potrivit raportului, constructia termocentralei la Galati ar provoca poluarea aerului si, implicit, moartea prematura a 40 de persoane pe an. De asemenea, ‘va provoca aproximativ 45.000 de zile de boala anual, ceea ce va conduce la pierderi economice semnificative, din caza absentei bolnavilor de la lucru’.

  In plus, spun cei de la Greenpeace, viitoarea termocentrala s-ar afla in apropierea Parcului Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior. Voluntarii cer autoritatilor renuntarea la acest proiect si inlocuirea lui cu o centrala care sa foloseasca energie regenerabila.

  Potrivit coordonatorului de campanii pe energie Greenpeace, Ionut Cepraga, pericolul pentru comunitatea galateana este cu atat mai mare cu cat si in apropierea municipiului Braila – zona Chiscani – se preconizeaza constructia altei termocentrale, de 800 MW, iar infiintarea ambelor termocentrale ar ‘supune zona Galati-Braila unor cote de poluare periculos de mari, pentru o durata de peste 40 de ani’.

  Acesta este a doua actiune a Greenpeace impotriva celor de la Enel, dupa cea desfasurata anul trecut, la Bucuresti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.