Masinile electrice polueaza mai mult decat cele pe benzina sau motorina, arata un studiu prezentat de BBC News.

Raportul care distruge mitul masinilor electrice. Amenintarea autoturismelor „verzi” asupra mediului inconjurator

Masinile electrice polueaza mai mult decat cele pe benzina sau motorina, arata un studiu prezentat de BBC News. 

Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie a descoperit ca nivelul gazelor cu efect de sera a crescut foarte mult din cauza carbunilor utilizati la producerea electricitatii. Farbricile de masini electrice elibereaza mai multe gaze toxice decat fabricile de masini conventionale, arata acelasi studiu.

„Producerea masinilor electrice s-a dovedit a fi mai daunatoare mediului decat producerea celor pe benzina sau motorina”, a declarat profesorul Anders Hammer Stromman. „Potentialul de a accelera incalzirea globala este de doua ori mai mare in cazul producerii vehiculelor electrice” a adaugat cercetatorul.

Producerea bateriilor si a motoarelor electrice necesita utilizarea unor materiale toxice precum nichelul, cuprul si aluminiul.  Potrivit studiului, masinile electrice sunt daunatoare mediului chiar inainte de a ajunge sa circule pe strazi.

In cazul in care aceste autovehivule ar fi alimentate cu electricitate produsa din surse electrice cu emisii reduse de carbon, atunci intr-adevar ar putea oferi „potentialul de reducere substantiala a emisiilor de gaze de sera”, se mai arata in raport.

„Este contraproductiva promovarea masinilor electrice in regiunile in care electricitatea este obtinuta in mare parte din lignit sau carbune”.

In Europa, zona a lumii in care electricitatea este obtinuta in moduri variate, masinile electrice pot oferi beneficii mediului inconjurator, in comparatie cu masinile cu motoare cu ardere interna.

Masinile electrice alimentate de electricitatea europeana ofera o scadere cu pana la 24% in ceea ce priveste potentialul lor de accelerare a incalzirii globale.

Cu cat un autovehicul electric este folosit mai mult, cu atat mai ridicate sunt beneficiile pe care le aduce mediului.

„In cazul in care doriti sa achizitionati o masina electrica, trebuie mai intai sa localizati sursa de electricitate si apoi sa analizati cu atentie data de garantie a bateriei” a mai declarat profesorul Stromman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *