Protest GreenpeProtest Greenpeace fata de pescuitul excesiv din apele europeneace fata de pescuitul excesiv din apele europene

  0
  368

  Aproximativ 200 de militanti ai organizatiei Greenpeace au blocat ieri intrarea in cladirea Consiliului European din Bruxelles, cu ajutorul unor bariere si ziduri din ciment.

  Ei au vrut astfel sa protesteze fata de pescuitul excesiv din apele europene, relateaza AFP.

  In fata celor sapte intrari in cladirea Consiliului European, unde ar fi trebuit sa se intalneasca in cursul zilei de ieri ministrii europeni ai agriculturii si pescuitului, manifestantii au agitat pancarte galbene, pe care scria in limba engleza: „Opriti pescuitul si asteptati restabilirea cantitatii de peste!”. Militantii au blocat diferitele iesiri din cladire, instaland aici grilaje mari, acoperite cu plasa de pescuit. In fata intrarii principale, protestatarii au cladit un zid din ciment de 20 de metri lungime si de 2,5 metri inaltime.

  30 de militanti au fost arestati

  Potrivit AFP, politia a intervenit in jurul orei 08.30 GMT pentru a elibera anumite iesiri din cladire si a arestat aproape 30 de militanti Greenpeace, care stateau asezati pe jos, unii in spatele celorlati, cu mainile legate. Ministrii agriculturii si pescuitului urmeaza sa aiba intalniri pana miercuri. Cu acest prilej, ei vor repartiza cotele anuale de peste, in functie de specie si tara.

  „Aceasta politica se desfasoara de aproape un sfert de secol si este un esec absolut. Am vazut asta in cazul speciilor de ansoa, morun si ton rosu, trei specii care s-au imputinat in ultimii ani din cauza pescuitului excesiv”, a explicat Francois Chartieun, reprezentant al Greenpeace. Organizatia cere ministrilor europeni ai mediului sa aiba discutii cu cei din domeniul pescuitului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.