Protestul de la Universitate s-a incheiat, duminica seara, dupa aproape trei ore, trei dintre manifestanti fiind dusi la Politie pentru identificare si alti doi fiind transportati la spital pentru investigatii medicale, dupa ce au spus ca au dureri la picioare.
Aproximativ o suta de persoane au protestat, duminica, in zona fantanii de la Universitate, pentru a cere oprirea explorarii gazelor de sist si pentru a-i sustine pe protestatarii de la Pungesti.
In timpul manifestatiei, trei dintre protestatari au incercat sa forteze cordonul de jandarmi, fiind scosi din grup si dusi la Politie pentru identificare.
„Trei persoane au incercat sa forteze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup si duse la Sectia 3 de Politie din Capitala, pentru identificare si luarea masurilor legale care se impun in prezenta situatie”, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
Alte doua persoane din randul protestatarilor au fost duse la spital pentru investigatii medicale, dupa ce au spus ca au dureri la picioare.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX ca, prin serviciul de urgenta 112, in zona fantanii de la Universitate au fost solicitate doua ambulante SMURD, pentru a acorda ingrijiri medicale unor persoane din grupul protestatarilor.
Una dintre persoane a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar cealalta a fost dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a precizat Daniel Vasile.
Peste o suta de persoane au protestat si sambata seara, la fantana de la Universitate, fata de explorarea gazelor de sist. In timpul manifestatiei, unii dintre manifestanti au incercat sa treaca de pe trotuar pe bulevard, intentionand sa mearga spre Guvern. Jandarmii au format un cordon pentru a-i impiedica sa iasa pe strada, unii dintre protestatari reclamand ca au fost impinsi de fortele de ordine.
Manifestantii care protesteaza la Universitate au steaguri si pancarte pe care scrie „Solidaritate cu Pungesti”, „Punga asupritorilor sau Pungestiul aparatorilor” si „Jos Guvernul tradator”.
Aproape 400 de persoane au declansat, sambata, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.
Din 1 septembrie pana in 17 noiembrie, in fiecare duminica au avut loc proteste in Piata Universitatii din Capitala ale opozantilor proiectului minier de la Rosia Montana. Manifestantii au mers in mars pe mai multe strazi din Capitala, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Romana si Directia Nationala Anticoruptie.