Muntii Romaniei – in perspectiva 2014-2020 si a dezvoltarii durabile

Muntii Romaniei - in perspectiva 2014-2020 si a dezvoltarii durabile
Muntii Romaniei – in perspectiva 2014-2020 si a dezvoltarii durabile

In data de 4 decembrie 2013, Achim Irimescu a participat la dezbaterea ”Muntii Romaniei – in perspectiva 2014-2020 si a dezvoltarii durabile”.
Dezbaterea a fost organizata de Academia Romana, in colaborare cu Forumul Montan din Romania, Consiliul National al Muntelui si Centrul de Economie Montana cu ocazia Zilei Internationale a Muntelui 2013, la sediul Academiei Romane.

In cadrul dezbaterii au luat cuvantul academicianul Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane si al Consiliului National al Muntelui, academicianul Cristian Hera, vicepresedintele Academiei Romane si membru al Consiliului National al Muntelui, precum si academicianul Paun Ion Otiman, secretarul general al Academiei Romane, membru de onoare al Forumului Montan din Romania, s.a.

Discutiile dintre participanti au vizat aspecte ale zonei montane in strategia agroalimentara si de dezvoltare rurala a Romaniei, conceptul agro-forestier in zonele montane, dimensiunea antreprenoriala a dezvoltarii zonei montane in judetul Neamt, precum si conceptul de ”strategie multianuala de dezvoltare montana durabila” – Orizont 2040 si perspectivele noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 privind zona montana.

Zona montana a Romaniei prezinta un potential ridicat de investitii, avand ca baza volumul mare de resurse naturale valoroase si diverse, precum si forta de munca calificata, specializata in procesarea acestor resurse si constituie una din prioritatile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in elaborarea noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente