Protest pentru a pune capat energiei nucleare

Zeci de mii de persoane au manifestat sambata, la Berlin, pentru a se pune capat energiei nucleare pe intreaga planeta.atomkraft

Cu mesajul “Deconectare reala” scris pe pancarte, protestatarii au defilat prin centrul capitalei Germaniei pana la Poarta Brandenburg, unde se adunasera inca din cursul diminetii aproximativ 300 de tractoare, venite din Saxonia Inferioara. Potrivit organizatorilor s-au prezentat 50.000 de persoane, dar politia estimeaza ca au fost doar 36.000.

Marsul, care s-a desfasurat sub mai multe reprize de ploaie, a decurs pasnic, dar s-a remarcat prezenta unor grupuri de activisti imbracati in galben si verde, imitand recipientele in care sunt depozitate reziduurile nucleare. Protestatarilor li s-au pus la dispozitie mai multe mijloace de transport pentru a ajunge in Berlin, de catre organizatiile ecologiste si antinucleare.

“Legea convenita in 2001 privind abandonarea energiei nucleare a fost un compromis ramas mult in urma pretentiilor miscarilor ecologiste”, a admis Michael Maller, secretarul de stat la Ministerul Mediului.

Sursa: Libertatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente