Protopopul “braconier”, cercetat de Parchetul Motru

0
371
Protopopul “braconier”, cercetat de Parchetul Motru
Protopopul “braconier”, cercetat de Parchetul Motru

Protopopul Ionel Campeanu, de la Protoieria Targu-Jiu Sud, ar putea scapa cu o amenda in urma cercetarii sale in dosarul de braconaj la caprior, instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Motru. Campeanu a ajuns sa fie anchetat, in vara acestui an, de catre organele de politie, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce acesta si-a imprumutat arma sa de vanatoare sotului contabilei de la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj, Nicolae Merei, si el cercetat in acelasi dosar alaturi de o alta persoana.

Imprumutarea armei sale de vanatoare lui Nicolae Merei, ar putea sa-l coste ceva la buzunar pe protopopul Ionel Campeanu, cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Motru pentru nerespectarea armelor si munitiilor. Asta deoarece politistii care l-au anchetat initial si-au finalizat cercetarile pentru Campeanu, Merei si Cutitoiu si au trimis dosarul spre instrumentare procurorilor de la Parchetul Motru. Cum dosarul nu a ajuns deocamdata pe rolul instantei, este posibil fie ca dosarul sa fi fost finalizat printr-o neincepere a urmaririi penale pentru cei trei care s-ar fi ales cu cate o amenda administrativa, fie cercetarile nu s-au finalizat din iunie. Purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, George Neagoe, sustine doar ca dosarul se afla la Parchetul Motru, fiind sanse mari ca acesta sa fi fost deja instrumentat.

Arma, la confiscat
Arma de vanatoare a protopopului, confiscata imediat dupa ce a fost gasita in masina lui Merei, fara autorizatie de vanatoare la purtator, se pare ca nu ar fi ajuns insa inapoi in posesia detinatorului de drept care declara imediat dupa inceperea cercetarilor ca o folosea pentru tir si chiar ca intentiona sa o vanda intr-un magazin specializat. Campeanu s-a retras imediat din AJVPS Gorj in momentul in care a ajuns sa fie cercetat ca si-a imprumutat arma de vanatoare lui Nicolae Merei, detinatorul unei autorizatii de vanatoare la caprior. Politistii din Matasari au depistat in urma unui control inopinat in trafic, in iunie, in masina lui Merei doua arme de vanatoare, una fara autorizatie la purtator. Merei s-a ales cu dosar penal iar, pe parcursul anchetei, in dosar s-au initiat aceleasi cercetari si asupra detinatorului armei de tir, Ionel Campeanu, dar si asupra lui Cutitoiu, implicat si el in dosar. Din primele cercetari s-a constatat ca participantii la vanatoarea de caprior nu au fost insotiti de paznicul de vanatoare, asa cum cerea legea, la desfasurarea unei astfel de activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.