Protopopul Campeanu din Targu-Jiu, cercetat pentru braconaj la caprior

Protopopul Campeanu, cercetat pentru braconaj la caprior

Parintele protopop de la Protoieria Targu-Jiu Sud, Ionel Campeanu, este cercetat de politistii gorjeni pentru braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Asta, dupa ce arma de vanatoare de tir sportiv apartinand preotului a fost descoperita in trafic in masina unui alt vanator care se intorcea de la o vanatoare de caprior din zona Matasari. Vanatorul in cauza este si el cercetat pentru aceleasi infractiuni alaturi de protopop, utilizatorul armei fiind chiar sotul contabilei-sefe a Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi(AJVPS) Gorj. Exista si o a treia persoana cercetata in acest dosar, un anume Cutitoiu.

Protopopul Protoieriei Targu-Jiu, Ionel Campeanu, detine o arma de vanatoare de tir sportiv, arma letala care face un zgomot redus si are un calibru de 5,6 mm. Arma in cauza, se pare ca ar fi fost imprumutata sotului contabilei-sefe de la AJVPS Gorj, Ecaterina Merei, aceasta avand autorizatie de vanatoare pentru caprior, dar mai putin pentru arma in cauza. Cele doua arme au fost depistate insa in autoturismul cu care Merei s-a intors de la vanatoare de caprior, undeva in zona Matasari, in urma unui control inopinat in trafic. Politistii de la Matasari au depistat armele si i-au facut dosar respectivului vanator. Pe parcursul anchetei, in dosar s-au initiat aceleasi cercetari si asupra detinatorului armei de tir, Ionel Campeanu, dar si asupra lui Cutitoiu, implicat si el in dosar. Din primele cercetari s-a constatat ca participantii la vanatoarea de caprior nu au fost insotiti de paznicul de vanatoare, asa cum cerea legea, la desfasurarea unei astfel de activitati.

Cei trei, cercetati in libertate

Campeanu, Merei si Cutitoiu sunt cercetati acum in libertate de catre politistii de la IPJ Gorj, pentru cele doua infractiuni. ,,Pentru cei trei se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj si pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor”, a declarat Romina Dochian, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie(IPJ) Gorj. Se cunoaste insa ca in masina in care s-au gasit armele nu s-a gasit vanat.

Nu se stie, deocamdata, care este implicarea celei de-a treia persoane in cauza.

In ce il priveste pe directorul AJVPS Gorj, Nicolae Tonca, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere in legatura cu cronologia faptelor celor trei, telefonul sau fiind, ieri, inchis.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente