Omul se poate impaca fara probleme cu natura. O dovedesc cativa adorabili pui de soim, care au venit pe lume intr-un cuib aflat pe un acoperis la Roma, in mijlocul aglomeratiei capitalei italiene.
pui de soim

Putin dezorientati si speriati, cei trei pui din specia soim calator au fost prezentati jurnalistilor. Aproape de cuibul artificial in care au venit pe lume, pe acoperisul Facultatii de Cconomie a Universitatii Sapienza, este ascunsa si o micro-camera video. Astfel, specialistii, dar si iubitorii de pasari, pot sa urmareasca, pe Internet, cum traieste o familie de soimi in plin centrul Romei.

Desi acum arata ca niste bulgarasi de zapada, puii se vor transforma in falnice pasari. Chiar daca au iesit din oua si cresc in mijlocul unui mare oras.

De fapt, asta si urmaresc oamenii de stiinta. Sa impace mediul trepidant citadin cu natura. Sute de asemenea cuiburi artificiale au fost amplasate la Roma si in alte orase ale Italiei, intr-o incercare de a stimula reproducerea unor specii de pasari pe cale de disparitie.

Soimii calatori sunt pasari de prada, care se pot adapta aproape in orice mediu, de la culmile muntilor, pana in padurile tropicale. Insa au ajuns in pericol, din cauza poluarii, mai ales din cauza folosirii pe scara larga a pesticidelor.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here