Quartier Gramont: un model de regenerare urbană în inima Bucureștiului

0
19579

BPM Developers au finalizat tronsonul I şi II din Quartier Gramont, complex rezidențial amplasat în imediata vecinătate a Parcului Carol, care a urmărit păstrarea vechii fațade a prestigioasei parfumerii Maison Mignot-Boucher. Ansamblul de locuințe aflat în inima Bucureștiului îmbină armonios o frumoasă istorie locală și un peisaj natural inedit. 

Ansamblul este organizat în 3 tronsoane și pune la dispoziția viitorilor locatari 49 de apartamente unde design-ul modern, aerul istoric și natura îmbietoare conturează un cadru perfect pentru orice familie. Planul a urmărit păstrarea amprentei istorice specifice locului într-o manieră actuală și modernă și, în același timp, de a pune bazele unui proiect sustenabil, unde respectul pentru natură să fie primordial. Construcția complexului de locuințe Quartier Gramont a început în vara anului 2019; tronsonul I şi II au fost finalizate luna aceasta și finalizarea tronsonului III este estimată la începutul anului 2021.

Locuințele au obținut certificatul Green Home din partea Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și beneficiază de programul Ipoteca Verde

Dezvoltarea sustenabilă a fost una dintre direcțiile esențiale abordate în construirea noului spațiu de locuințe, prin implementarea unor măsuri de regenerare urbană, soluții pentru transport alternativ, folosirea de materiale de finisaj non-toxice, optimizarea energetică, implementarea unor măsuri de reducere a poluării în etapa de șantier și construirea unei zone de relaxare și spațiu de joacă. În urma unui proces amplu de evaluare, locuințele Quartier Gramont aferente tronsoanelor T1 și T2 au primit certificarea Green Home din partea ”Romania Green Building Council”.

Localizat în inima Bucureștiului, în vecinătatea Parcului Carol, complexul încurajează accesul la cele mai importante atracții turistice, precum Muzeul Național, Muzeul Tehnic, Biblioteca Națională și multe altele. Toate acestea prin facilitatea mijloacelor de transport în comun aflate în apropiere, vizând cele 3 magistrale de metrou și transport în comun de suprafață. 

Culoarea și lumina împodobesc peisajul natural din jurul Quartier Gramont. În calitate de dezvoltatori, vom integra natura oriunde vom avea posibilitatea, pentru a crea un ambient relaxant, în care toate simțurile să vă fie stimulate. Dezvoltarea sustenabilă și un stil de viață în simbioză cu mediul înconjurător ocupă un rol esențial în viziunea noastră. (…) Atât amplasarea proiectului în imediata vecinătate a Parcului Carol, cât și integrarea unor elemente naturale în proiect vor crește calitatea aerului în comparație cu alte zone din București.

susțin dezvoltatorii proiectului Quartier Gramont. 

În noul ansamblu de locuințe mai sunt disponibile doar 10 apartamente cu grădină proprie în inima Bucureștiului, beneficiind atât de locuri de parcare subterane pentru minimizarea impactului asupra infrastructurii capitalei, cât și de economisirea pe termen lung cu până la 20% a costurilor prin calitatea materialelor de construcție și finisaj.

Programul de certificare GREEN HOMES gestionat în România de către Romania Green Building Council este cel mai robust sistem internațional de certificare, conceput special pentru îmbunătățirea sectorului rezidențial, fiind susținut de către Direcția Generală Energie a Comisiei Europene (DG Energy). GREEN HOMES încurajează construirea de locuințe mai sănătoase și de calitate superioară, oferind în același timp beneficii financiare pentru ocupanți, prin programul Ipoteca Verde. 

Conform Romania Green Building Council, până în prezent, în România au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.