Guvernul britanic intentioneaza sa ofere o subventie de 2000 de lire (aproximativ 2200 euro) oricarui conducator auto care renunta la un automobil mai vechi de noua ani si achizitionaeza unul nou, dupa modelul german, potrivit unei propuneri incluse in legea bugetului ce urmeaza sa fie introdusa in Parlament, scrie Daily Mail.
poluare auto
Piata auto britanica a scazut cu 30% in martie fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce cea germana a crescut cu 40%, datorita programului de subventionare derulat de Guvernul de la Berlin. Germania ofera o subventie de 2500 de euro pentru inlocuirea unei masini mai vechi de noua ani cu una noua.

Reprezentantii industriei auto britanice au cerut Guvernului in repetate randuri sa introduca un astfel de program, pentru a relansa piata auto prabusita in urma crizei financiare si in contextul recesiunii.

Costurile subventiilor ce urmeaza sa fie dezbatute in Parlament sunt estimate la 160 milioane de lire pe an, iar primele prognoze indica majorarea cererii cu circa 250.000 de autoturisme in prima etapa a programului

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here