Radioactivitate ridicata la cea mai veche centrala nucleara

Radioactivitate ridicat? la cea mai veche central? nuclear?
Radioactivitate ridicata la cea mai veche centrala nucleara
Radioactivitate ridicata la cea mai veche centrala nucleara

„Niveluri ridicate de radioactivitate” au fost detectate in incinta instalatiei nucleare Sellafield, in nord-vestul Angliei, cel mai vechi complex nuclear european, a anuntat ieri exploatantul. Ca „masura de prudenta si precautie”, instalatia, utilizata pentru stocarea unor deseuri nucleare si tratarea unor combustibili uzati, „opereaza normal, dar cu mai putin personal”, a anuntat Sellafield Ltd intr-un comunicat.

„Nivelurile de radioactivitate detectate depasesc limita normala, dar nu si limita care impune ca personalul sa adopte masuri inauntrul sau in afara instalatiei. Uzinele de la Sellafield continua sa functioneze, in timp ce ancheta se afla in desfasurare”, afirma aceeasi sursa.

Sellafield a fost prima centrala nucleara din lume care a furnizat electricitate publicului, dar a incetat sa mai produca electricitate in 2003. In incinta se afla mai multe instalatii, dintre care unele sunt in curs de desfiintare. Incinta serveste, in prezent, la stocarea unor deseuri nucleare si tratarea combustibilului uzat.

In martie 2013, Sellafield a fost inchisa „din precautie”, din cauza intemperiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *