In 2 februarie ursul ne spune cat de lunga va fi iarna

In 2 februarie ursul ne spune cat de lunga va fi iarna
In 2 februarie ursul ne spune cat de lunga va fi iarna

Conform meteorologiei populare, duminica ne vom putea da seama cat de lunga, cat de grea va mai fi iarna.

Se spune ca de sarbatoarea Intampinarii Domnului, in 2 februarie, ursul iese din ascunzisul sau de iarna, se uita in jur, iar daca isi observa umbra se intoarce si isi continua somnul, pentru ca iarna va fi lunga, mai tine mult si vor mai veni geruri cumplite. Insa, daca iesind din barlog nu-si vede umbra ramane afara si porneste sa-si caute hrana, iar ursoaica isi scoate puii si se duce la rau sa-i spele, pentru ca primavara se apropie.

In timp ce in zona noastra ursul este cel care prevesteste cand scapam de gerurile iernii, in diverse tari ale lumii aceasta sarcina revine altor animale. 2 februarie in America este denumita si Ziua Cartitei, exista tari in care bursucul este inzestrat cu aceste calitati de predictii meteorologice, principiile de determinare a sosirii primaverii fiind aceleasi ca si in cazul ursului.
In acest an, se pare ca “ursul satmarean” va avea o sarcina mai dificila, deoarece toate site-urile de meteorologie prevestesc pe duminica cer variabil, aleternand periadele insorite si cele innorate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente