Rafinaria Petromidia, singura din Romania cu autorizatie integrata de mediu

  0
  515
  Rafinaria Petromidia, singura din Romania cu autorizatie integrata de mediu
  Rafinaria Petromidia, singura din Romania cu autorizatie integrata de mediu

  Peste o suta de angajati ai Rompetrol, atat de pe platforma Petromidia, cat si de la Bucuresti, au sarbatorit ieri, asa cum fac in fiecare an pe data de 5 iunie, Ziua Mondiala  a Mediului. 

  Desi initial se dorea ca evenimentul sa fie marcat printr-o actiune de ecologizare a plajei Vadu, din cauza ploii insistente, planurile au fost schimbate, reprezentantii companiei transformand acest prilej intr-o intrunire de socializare si constientizare a problemelor cu care se confrunta mediul inconjurator. Bine dispusi, relaxati, participantii la actiune au inceput prin a se prezenta si caracteriza in cateva cuvinte. Motiv pentru care sefii de la KazmunaiGaz Rompetrol ar trebui sa se declare multumiti: majoritatea se autocaracterizeaza seriosi, muncitori, cinstiti si… modesti.
  Intr-o atmosfera mai mult vesela decat festiva, colegii de la Rompetrol au facut un puzzle urias si au participat la concursuri pe teme de mediu, actiunile fiind dedicate constientizarii si responsabilizarii participantilor in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator. Prezent la eveniment a fost si Sorin Graure, directorul general al Rompetrol Rafinare, care s-a alaturat colegilor in actiunile dedicate Zilei Mediului.
  „Trebuie sa constientizam, in primul rand, ce putem face noi pentru mediu si nu doar ce poate face natura pentru noi. In ultimii ani, la Rompetrol Rafinare am realizat investitii de peste 600 milioane dolari in tehno-logizare si echipamente pentru protectia mediului inconjurator, astfel incat activitatea noastra sa nu afecteze natura, comunitatile locale invecinate. De altfel, Rafinaria Petromidia este singura rafinarie din Romania care are autorizatie de mediu integrata, ceea ce inseamna ca ne-am aliniat la cerintele si exigentele europene privind protejarea mediului. De altfel, activitatile de astazi vin in continuarea celor peste 30 de proiecte de protectia mediului implementate in comunitatile din Romania in ultimii 5 ani, existand aproximativ 300.000 de beneficiari directi ai acestor proiecte sustenabile”, a declarat Sorin Graure.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.