Raul Viseu, poluat cu produse petroliere

  0
  462
  Râul Vișeu, poluat cu produse petroliere
  Raul Viseu, poluat cu produse petroliere

  Un utilaj care lucra pe malul raului Viseu, in apropierea localitatii Borsa, a atins accidental o conducta a unei baze auto abandonate si a cauzat poluarea raului cu produse petroliere. Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca in urma distrugerii conductei, o cantitate apreciabila de produse petroliere a ajuns in apa raului Viseu.
  „Accidentul s-a produs in momentul in care utilajul care lucra pe malul raului Viseu a atins o conducta de legatura a unui bazin de produse petroliere a unei autobaze parasite. Au curs in apa aproximativ 20 de litri de produse petroliere producand irizatii pe o lungime a cursului de apa de 200 metri”, a spus Dan Buca.
  Potrivit acestuia, inspectorii Garzii Nationale de Mediu si Sistemului de Gospodarire a Apelor Baia Mare au precizat ca nu a fost afectata fauna acvatica si nu a fost semnalata mortalitate piscicola. S-a luat imediat masura de stopare a scurgerii de produs petrolier, situatie care a fost confirmata in urma verificarilor de specialitate efectuate de catre inspectorul de mediu si inspectorul de ape din zona Borsa.
  Prefectura Maramures a solicitat reprezentantilor Primariei Borsa ca, in zilele urmatoare, sa indeparteze bazinul dezafectat si conducta aferenta de legatura din autobaza parasita pentru a evita alte accidente ecologice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.