Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit deseuri periculoase U.C.T. – Posta Rat

Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit deseuri periculoase U.C.T. – Posta Rat

Municipiul Turda deruleaza proiectul ”Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit deseuri periculoase U.C.T. – Posta Rat”.

Proiectul a castigat o finantare nerambursabila prin Programul Operational Sectorial „Mediu”, Axa Prioritara 2, Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric, D.M.I: 2.2, Reabilitarea zonelor poluate istoric, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Mediului si Padurilor, prin Directia Generala AM POS Mediu, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Mediu”.

Valoarea totala a proiectului este de 81.931.471 Lei, fara TVA, din care 80% provine din Fondul European de Dezvoltare Regionala, 18% din bugetul de stat si 2% din bugetul local al Municipiului Turda.

Obiectivul general al acestui proiect de remediere este limitarea impactului activitatilor poluatoare anterioare asupra sanatatii umane si mediului inconjurator, reducerea mobilitatii contaminantilor prezenti pe sit, pentru a se pastra solul la conditiile standard pentru utilizarea ca spatiu verde pentru accesul public, pentru includerea zonelor peisagistice (plantare de vegetatie) si transformarea in spatiu recreativ pentru accesul populatiei. Scopul principal pentru acest proiect, este eliminarea surselor de la suprafata si de mica adancime a contaminantilor si a riscului de contact pentru utilizatorii sitului, eliminarea poluantului care reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei din zona, si nu numai.

Proiectul se implementeaza in localitatea Turda, pe o durata de 33 luni, in perioada 11.07.2011.-10.04.2014 si este cofinantat din Fondul de Coeziune/Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente