Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Targu Mures primeste finantare

  0
  453
  Reabilitarea sitului poluat istoric - Iaz Batal 30 ha - Targu Mures primeste finantare
  Reabilitarea sitului poluat istoric - Iaz Batal 30 ha - Targu Mures primeste finantare

  Ministrul Mediului si Padurilor va semna contractul de finantare al proiectului „Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Targu Mures” si noua contracte pentru proiecte de alimentare cu apa si canalizare finantate prin Administratia Fondului pentru Mediu.

  Proiectul „Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Targu Mures” este finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu si are o valoare totala de 25.212.066 Euro, fara TVA, din care 20.158.559 Euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

  Proiectul vizeaza reabilitarea sitului contaminat, pentru conformare cu standardele de remediere acceptate. Obiectivul principal al actiunilor de remediere este acela de a reduce mobilitatea contaminantilor existenti pentru a proteja situl in vederea utilizarii acestuia ca spatiu verde deschis publicului, pentru amenajarea acestuia ca spatiu recreativ destinat populatiei si pentru reducerea oricarui impact asupra mediului local datorat activitatilor istorice intreprinse pe sit.

  De asemenea, 9 localitati din judetul Mures vor beneficia de finantare de la Administratia Fondului perntru Mediu pentru realizarea de sisteme de alimentare cu apa, canalizare si statii de epurare.

  Astfel, vor fi semnate contracte de finantare pentru realizarea acestor proiecte in urmatoarele localitati: Ganesti, Glodeni, Sinpaul, Vargata, Gheorghe Doja, Suplac, Beica de Jos, Gornesti, Fantanele. Valoarea celor 9 contracte de finantare este de 43.943.548,69 lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.