Valea Jiului a inceput sa fie tot mai cautata de investitorii care vor sa dezvolte producerea de energie din surse alternative

Valea Jiului a inceput sa fie tot mai cautata de investitorii care vor sa dezvolte producerea de energie din surse alternative

Dupa ce mai bine de 150 de ani a contribuit la sistemul energetic national cu resursele din subteran, Valea Jiului a inceput sa fie tot mai cautata de investitorii care vor sa dezvolte producerea de energie din surse alternative.

Cea mai mare investitie din acest domeniu a inceput deja la Petrila, mai precis pe muntele Dobraia, unde o firma germana va dezvolta cel mai mare parc eolian din zona.

Potrivit autoritatilor locale, valoarea proiectului este de 150 de milioane de lei, morile de vant urmand sa scuteasca primaria de plata iluminatului public, in conformitate cu intelegerea dintre investitor si administratie.

Tot la Petrila, un investitor italian vrea sa construiasca o micro-hidrocentrala pe raul Taia, ca sa valorifice potentialul hidrotehnic al acestui curs de apa.

In acelasi timp societatea care furnizeaza apa in Valea Jiului are deja de mai multi ani o asemenea facilitate, care asigura consumul necesar unei statii de filtrare.

Cea mai noua investitie de felul acesta este in curs de implementare la Vulcan, unde iluminatul public de pe principalul bulevard al orasului este alimentat cu panouri fotovoltaice.

Acest lucru va aduce, potrivit autoritatilor, o economie de 50 la suta din factura pentru iluminarea stradala.

Ideea este deocamdata singulara in Hunedoara, iar proiectul este finantat din fonduri europene, pentru ca face parte dintr-un program de reabilitare a centrului municipiului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente