Reabilitarea statiei de epurare a apelor din Alba

Reabilitarea statiei de epurare a apelor

In toamna acestui an va fi demarat un proiect mult asteptat de administratia locala cugireana. Este vorba despre reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate amplasata la intrarea in oras.

Investitia face parte din proiectul judetean “ Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Alba”, proiect cofinantat prin Programul Sectorial de Mediu. Primarul Adrian Teban a participat nu de mult la sediul SC APA CTTA Alba pentru semnarea contractului privind realizarea acestei importante investitii. La eveniment au participat directorul general al APA CTTA Alba, Viorel Lazar, reprezentanti ai firmei austriece Wabag Water Services, care a cistigat licitatia, precum si reprezentanti ai consultantilor si proiectantilor.
Reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate din Cugir are o valoare de aproximativ 19.500.000 de lei fara TVA, iar in urmatoarele trei luni de zile firma executanta trebuie sa realizeze proiectarea si organizarea de santier, urmind ca din toamna sa inceapa efectiv lucrarile. Termenul de finalizare prevazut in proiect este luna mai 2014.

Primarul Cugirului, Adrian Teban, a profitat de prezenta responsabililor de proiect si ai firmei executante pentru a-si exprima speranta cu privire la respectarea termenelor, dar si la calitatea lucrarilor. Edilul orasului de la poalele Draganei a mentionat ca odata cu realizarea proiectului amintit va fi rezolvata si problema canalizarii la Vinerea, investitie realizata de Primaria Cugir, dar care nu poate functiona din cauza lipsei statiei de epurare. El a primit promisiuni de la conducerea SC APA CTTA Alba, potrivit carora se va incerca racordarea canalizarii din Vinerea la statia de epurare din Cugir.
De mentionat este de asemenea faptul ca tot in cadrul proiectului judetean, la Cugir vor fi extinse si reabilitate retelele de canalizare, lucrari care fac obiectul unui alt contract cu o valoare estimata de 3,3 milioane de euro. Proiectul prevede extinderea retelei de canalizare cu 12.600 de metri liniari, care va deservi peste 2250 de locuitori si reabilitarea altor 1763 de metri liniari de retea de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *